Τα 47 φινάλε του Χέμινγουεϊ για τον «Αποχαιρετισμό στα όπλα» για πρώτη φορά σε μια έκδοση

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 10.7.2012

Σαράντα επτά εναλλακτικά φινάλε περιλαμβάνονται στη νέα έκδοση του βιβλίου του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Αποχαιρετισμός στα όπλα», το οποίο κυκλοφορεί σήμερα από τις εκδόσεις Scribner.


Το αριστουργηματικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα γράφτηκε το 1929. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Paris Review το 1958, τρία χρόνια προτού αυτοκτονήσει, ο Χέμινγουεϊ είπε πως έγραψε το τέλος του βιβλίου 39 φορές μέχρι να καταλήξει στο ένα.



ernest2
Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο εδώ.



Η νέα έκδοση περιλαμβάνει 47 φινάλε. Εκτός από τα 39 που είχε δηλώσει ο ίδιος, τα λοιπά οκτώ ανακάλυψε ο εγγονός του, Σον Χέμινγουεϊ, μελετώντας τα έργα του παππού του στην προεδρική βιβλιοθήκη και μουσείο John F. Kennedy στη Βοστώνη, όπου φυλάσσονται τα γραπτά του Χέμινγουεϊ.


Γι' αυτό και η νέα έκδοση περιλαμβάνει νέα εισαγωγή στο βιβλίο από τον Σον Χέμινγουεϊ αλλά και μια εισαγωγή του ίδιου του συγγραφέα που είχε γράψει για μια εικονογραφημένη έκδοση του «Αποχαιρετισμός στα όπλα» το 1948. Περιλαμβάνονται επίσης προσχέδια άλλων σημαντικών κομματιών της ιστορίας και πρόλογος από τον γιο του συγγραφέα, Πάτρικ Χέμινγουεϊ.


Ο Αποχαιρετισμός στα όπλα θεωρείται το καλύτερο αμερικανικό μυθιστόρημα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου: αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού οδηγού ασθενοφόρου στο ιταλικό μέτωπο, και τον έρωτά του για την όμορφη Αγγλίδα νοσοκόμα.


Το βιβλίο παρουσιάζει με εύγλωττο τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου και τον πόνο των ερωτευμένων κάτω από τραγικές συνθήκες.


Αν και πολεμικό μυθιστόρημα, το βιβλίο είναι ημιαυτοβιογραφικό και εμπνευσμένο από τον έρωτα του Χέμινγουεϊ -εθελοντή στον πόλεμο- με την νοσοκόμα Άγκνες φον Κουρόφσκι.


Όταν ο Χέμινγουεϊ ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Paris Review ποιος ήταν ο λόγος για τόσα πολλά φινάλε, απάντησε: «Για να βρω τις σωστές λέξεις».






Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ