Οι ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 10.7.2012

Ταινίες ντοκιμαντέρ που ξεχώρισαν κατά την περσινή κινηματογραφική παραγωγή προβάλλει στη φετινή διοργάνωσή του το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, το οποίο ξεκινά την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 8 του ίδιου μήνα.


Η εναρκτήρια ταινία του φεστιβάλ έρχεται από την Παλαιστίνη, είναι πολυβραβευμένη, έχει τίτλο «5 Broken Cameras» και αποτελεί μια συμπαραγωγή με την Ολλανδία, τη Γαλλία και το Ισραήλ.



Ο Παλαιστίνιος αγρότης Εμάντ έχει πέντε βιντεοκάμερες. Καθεμιά τους διηγείται ένα διαφορετικό κομμάτι της ιστορίας της αντίστασης του χωριού του ενάντια στην ισραηλινή καταπίεση. Ο Εμάντ ζει στο χωριό Μπίλιν, δυτικά της Ραμάλας στη Δυτική Όχθη. Υποστηρικτές από όλο τον κόσμο, αλλά και από το Ισραήλ, παρέχουν βοήθεια καθώς η αντίσταση εξελίσσεται. Όταν όμως η κατάσταση επιδεινώνεται, άνθρωποι συλλαμβάνονται και χωρικοί σκοτώνονται. Ο Εμάντ συνεχίζει να κινηματογραφεί παρά τις ικεσίες της συζύγου του, η οποία φοβάται για αντίποινα. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ταινία που επικεντρώνεται στις διαμάχες ανάμεσα στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ, των οποίων η βία αποτυπώνεται στο κορμί του ίδιου του κινηματογραφιστή.



Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.



DOC2
Στο φεστιβάλ θα προβληθούν επίσης οι πολυσυζητημένες ταινίες The Ambassador [ φωτογραφία πάνω] για έναν λευκό Ευρωπαίο που αγοράζει έναν τίτλο ο οποίος τον κάνει μέσα σε μια νύχτα Αφρικανό διπλωμάτη, Call Me Kuchu για έναν άντρα από την Ουγκάντα ο οποίος ήταν ο πρώτος που δήλωσε την ομοφυλοφιλία του και πλήρωσε γι' αυτό με τη ζωή του, το ντοκιμαντέρ Dad Made Dirty Movies για τον σημαντικότερο σκηνοθέτη ερωτικών ταινιών στην Αμερική, τον A.C. Stephen, το νέο ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης σκηνοθέτιδας και υποψήφιας για Όσκαρ Λούση Γουόλκερ με τίτλο The Tsunami and the Cherry Blossoms, το ντοκιμαντέρ του «δικού μας» Χρίστου Γεωργίου με τίτλο Children of the Riots για την Αθήνα και πολλά άλλα.


+ Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού παρουσιάζει στις 16 Ιουλίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ θάλασσας «Ναυτίλος 2012» την ταινία Autumn Gold. Η προβολή θα γίνει στην πισίνα του ΚΟΑ στην Γερμασόγεια και ξεκινά στις 20:30.


Γερμανικής παραγωγής 2010, η ταινία Autumn Gold επιβεβαιώνει τις αξίες της ζωής καθώς αφηγείται την ιστορία πέντε αθλητών στην προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη ζωή όπως αυτή μπορεί να είναι: ανώμαλη και με ρυτίδες, εντούτοις γεμάτη χιούμορ και αποφασιστικότητα.


+ Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά στη Β' Δημοτική Αγορά [Θέατρο Ένα] Λεμεσού και η είσοδος είναι ελεύθερη. Προβολές θα πραγματοποιηθούν και στο Sousami Bar στη Λεμεσό.


ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ