Διαγωνισμός για νέο λογότυπο του Θεάτρου Ριάλτο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 11.7.2012

Διαγωνισμό για τη δημιουργία νέου λογοτύπου προκηρύσσει ο πολιτιστικός  μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ.


Το λογότυπο πρέπει να  είναι αυθεντικό, εύχρηστο, να εκφράζει, να αντιπροσωπεύει το στίγμα, το ύφος αλλά και το περιεχόμενο του θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ, συνδέοντας το ταυτόχρονα  με την μητρική του εταιρεία, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού.


rialto2
image002

Υφιστάμενα Λογότυπα Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ & Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.


 


Διαδικασία και όροι συμμετοχής:


-Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι και 3 λογότυπα


-Τα λογότυπα θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά σε μορφή pdf ή jpeg σε έγχρωμο και μαυρόασπρο στην διεύθυνση admin@rialto.com.cy


- Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012


-Στο νικητή θα δοθεί χρηματικό έπαθλο €500


-Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί μέσω του Τύπου, της ιστοσελίδας του θεάτρου και μέσω της σελίδας του στο Facebook μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου


-Ο επιλεγμένος υποψήφιος θα παραχωρήσει, εκχωρήσει και μεταβιβάσει  τα όποια δικαιώματα ιδιοκτησίας στον οργανισμό θέατρο ΡΙΑΛΤΟ για οποιαδήποτε χρήση, δημοσίευση, διαφήμιση, αντιγραφή, αλλαγή, τροποποιήση και αναπαραγωγή για όλους τους πιθανούς τρόπους εφαρμογής του λογοτύπου


Προφίλ:


Το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  αποτελεί  ένα από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς στον τομέα των παραστατικών τεχνών. Ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας πολυπολιτισμικής βάσης θεατών στην Κύπρο, για εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, τοπικού και διεθνή χαρακτήρα, στην μουσική, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στον χορό και στην όπερα. Το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ έχει δημιουργηθεί ως σκηνή και οργανισμός από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, στην αρωγή του οποίου στηρίζει και το έργο του.


Ιστορία:


Το ιστορικό κινηματοθέατρο  ΡΙΑΛΤΟ χτίστηκε το 1933 από τους αδελφούς Χρυσοχού , αποτελώντας ένα πρότυπο και εξαιρετικά σύγχρονο για την  εποχή του σινεμά. Φιλοξενώντας τόσο κινηματογραφικές όσο και θεατρικές παραγωγές, το θέατρο παρέμεινε ένα κεντρικό και ζωντανό σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της Λεμεσού για σχεδόν πενήντα χρόνια. Όμως έχοντας να αντιμετωπίσει την είσοδο της τηλεόρασης, του βίντεο, καθώς και τις συνέπειες της εισβολής  που μοίρασε το νησί το 1974, το σινεμά ΡΙΑΛΤΟ  ακολούθησε την μοίρα των περισσοτέρων κινηματογράφων της εποχή, κλείνοντας οριστικά  τις πόρτες του στο κοινό στα μέσα του 1980.Σώθηκε από βέβαιη εξαφάνιση χάρη στην έγκαιρη επέμβαση  του Συνεργατικού Ταμιευτήριου Λεμεσού που  τον Φεβρουάριο του 1991 αγόρασε  το εγκαταλελειμμένο σινεμά, προχωρώντας μάλιστα  στην εξαιρετική αποκατάσταση, αναβάθμιση  και  επαναλειτουργία του. Με την προσφορά του αυτή το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού όχι μόνο επέστρεψε ένα κομμάτι της συλλογικής μνήμης της Λεμεσού αλλά επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει εκατομμύρια στην καλλιέργεια και πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου.


Το «καινούριο», Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ διατηρώντας σημαντικά κομμάτια από το παρελθόν του αλλά με μια υποδειγματική  υποδομή κ’εξοπλισμό, υποδέχτηκε ξανά  το κοινό, στις 15 Μαΐου, του 1999, με μια σειρά  από συγκινητικές όσο και λαμπρές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην παρουσία  μεταξύ άλλων του Μίκη Θεοδωράκη, του Μιχάλη Κακογιάννη, και άλλων εκλεκτών προσωπικοτήτων από Κύπρο και Ελλάδα.Ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση των πρώτων εβδομάδων για την επαναλειτουργία κ’ επιστροφή του ιστορικού θεάτρου και της Πλατείας Ηρώων στην πόλη και τους ανθρώπους της έδωσαν  σταδιακά τη θέση τους στη σταθερή  ικανοποίηση του κοινού για τις δυνατότητες και επιλογές που ο οργανισμός μέσα από το έργο του προσφέρει.Εκατοντάδες παραστάσεις εντός και εκτός του θεάτρου συγκεντρώνουν χιλιάδες θεατές κάθε χρόνο, καθιερώνοντας έτσι το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ ως ένα από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του τόπου.


Η συμβολή   του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού  στην λειτουργία και προσφορά του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ επεκτείνεται πολύ περισσότερο από τη διάσωση  και αποκατάσταση  του αφού ως θυγατρική εταιρεία το Θέατρο βασίζει το έργο του στην  οικονομική αρωγή  του οργανισμού.


+ Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 25 34 39 02 και στο admin@rialto.com.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ