«Το Πάλτο» | Η Paravan δημιουργεί την dream team της νέας σεζόν

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 26.8.2013

Μουσική, κίνηση, εικόνα και λόγος είναι τα στοιχεία του έργου «Το Παλτό», για το οποίο συνεργάζονται μια σειρά από γνωστά ονόματα από το χώρο του θεάτρου, του χορού και της μουσικής - Επτά συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία.


Το «Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ παρουσιάζουν -αλλά ευτυχώς όχι κατακαλόκαιρα- η ομάδα Paravan και ο Διομήδης Κουφτερός τον ερχόμενο Οκτώβριο.


Με συντελεστές μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες από τον χώρο της υποκριτικής, του χορού και της σκηνογραφίας, η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 5 Οκτωβρίου στο κατάστημα του πρώην καφέ Da Capo, στη λεωφ. Μακαρίου Γ', στη Λευκωσία.

Στο Pop-Up Festival

Η ομάδα Paravan με ιδρυτές τη Μελίτα Κούτα και τον Χάρη Καυκαρίδη και ο ηθοποιός Διομήδης Κουφτερός, ο οποίος σε αυτή την παραγωγή ανέλαβε τον ρόλο σκηνοθέτη και καθοδηγητή των εργαστηρίων υποκριτικής και κίνησης, θα παρουσιάσουν «Το Παλτό» στο πλαίσιο του φεστιβάλ Pop Up.


Πρόκειται για ένα φιλόδοξο φεστιβάλ στο πλαίσιο του Project Nicosia, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 28 Οκτωβρίου στην ερειπωμένη λεωφ. Μακαρίου, στο κέντρο της Λευκωσίας. Καταστήματα που δεν είναι διαθέσιμα σε επιχειρήσεις θα δοθούν σε πολλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.


Σ’ αυτό το πλαίσιο, «Το Παλτό» θα δοθεί στο πρώην καφέ Da Capo.


Πρόκειται για ένα κείμενο του Νικολάι Γκόγκολ (Το Ημερολόγιο Ενός Τρελού), αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωσικού ρεαλισμού.


Στο έργο, ο Γκόγκολ καταγράφει την ιστορία ενός ασήμαντου ανθρώπου που φτάνει στον κόσμο «κομμένος-ραμμένος» για να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Η επιθυμία του είναι να αγοράσει ένα παλτό που -εκτός από την προστασία από το κρύο- θα του προσφέρει κύρος και αποδοχή. Η κοινωνική του υπόσταση θα χαθεί όταν χάσει αυτό το παλτό.

Οι συντελεστές


Την -πολυμελή- σκηνοθετική ομάδα του έργου αποτελούν οι Χάρης Καυκαρίδης, Μελίτα Κούτα, Φώτης Νικολάου, Διομήδης Κουφτερός, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Μεττής και Ελένη Σιδερά.


Κι αυτό γιατί το έργο προκύπτει μέσα από εργαστήρια στα οποία ο καθένας βάζει το δικό του σκηνοθετικό λιθαράκι.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κούτα, Καυκαρίδης και Κουφτερός έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν στις παραγωγές Zoo, Ubu Roi, Έβελυν-Έβελυν.


Σ’ αυτή την παραγωγή, τους κύριους ρόλους του έργου κρατούν ο Μάριος Μεττής, ο Νεκτάριος Θεοδώρου και η Ελένη Σιδερά.


Ο χορευτής και χορογράφος Φώτης Νικολάου υπογράφει τη χορογραφία και ο Αντώνης Αντωνίου τη μουσική.


Τη σκηνογραφία ανέλαβαν εκτός από τους Κούτα και Καυκαρίδη η Λύδια Μανδρίδου και η Μαρίνα Χατζηλουκά.


Συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές Στέλλα Φιλιππίδου, Μάριος Κακουλή, Ιωάννα Κορδάτου, Gulio Filippo D' Errico, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Μαρία Πογιατζή, Εύα Καλομοίρη, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Έλενα Γεωργιάδου, Κωνσταντίνος Σωκράτους, Κατερίνα Κυριάκου, Φαίδων Οδυσσέως και Εύρος Δίκαιος.


to_palto1
to_palto2
to_palto3
to_palto4
to_palto5




+ Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 20:30. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 6, 9, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 23, 25, 26 Οκτωβρίου.


Πληροφορίες τηλ. 70008086 και www.paravan.org.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ