Έφυγε από τη ζωή ο Τζον Λορντ, κιμπορντίστας των Deep Purple

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 17.7.2012

Στην ηλικία των 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τζον Λορντ, κιμπορντίστας των Deep Purple για πάρα πολλά χρόνια και συνθέτης πολλών τραγουδιών του ιστορικού συγκροτήματος της ροκ.


Ο Τζον Λορντ υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη τον Deep Purple το 1968 και είχε συγγράψει κάποιες από τις μεγάλες τους επιτυχίες, μεταξύ των οποίων το «Smoke on the Water».

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1976 αλλά επανασυνδέθηκε το 1984 συνεχίζοντας τις συναυλίες και τις περιοδείες.

Ο Λορντ αποχώρησε από τους Deep Purple από το 2002 και ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα.

Τον περασμένο Αύγουστο είχε εγχειριστεί για καρκίνο του παγκρέατος, αναφέρει το BBC, όπου σημειώνεται ακόμη πως ο θάνατος του Τζον Λορντ επήλθε στο London Clinic τη Δευτέρα 16 Ιουλίου. Εκεί βρισκόταν η οικογένειά του, η οποία εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως «ο Τζον πέρασε από το Σκοτάδι στο Φως».


Οι επιρροές του Τζον Λορντ προέρχονταν από την κλασική μουσική, την μπλουζ και τη τζαζ αλλά έπαιζε τα πλήκτρα του με μια ροκ διάθεση που συνέβαλε ώστε οι Deep Purple να εξελιχθούν σε πρωτοπόρους της ροκ.


Ο Τζο Σατριάνι των Deep Purple, οι Iron Maiden και πολλοί άλλοι μουσικοί εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του Τζον Λορντ. Ο Τομ Μορέλο [πρώην Rage Against the Machine] έγραψε στο τουίτερ: "RIP στον μεγάλο Τζον Λορντ, κιμπορντίστα και ακρογωνιαίο λίθο των Deep Purple. Τόσα πολλά, υπέροχα τραγούδια και εξαιρετικός ήχος! Σε ευχαριστούμε!»

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ