Ακυρώνεται λόγω κρίσης συναυλία της ορχήστρας West-Eastern Divan στη Μαδρίτη

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 18.7.2012

Επικριτικός έναντι της απόφασης του δημάρχου της Μαδρίτης να ακυρώσει τη συναυλία της ορχήστρας West Eastern Divan, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Ορχήστρας, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.



Η Ορχήστρα, την οποία αποτελούν νέοι μουσικοί από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, έχει την έδρα της στη Σεβίλλη και έχει δώσει πολλές συναυλίες τα τελευταία 13 χρόνια σε ολόκληρη την Ισπανία.


«Η κρίση είναι τρομερή και υποφέρουμε εξαιτίας της σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ακύρωση όμως της συναυλίας επειδή είναι ευκολότερο απ' το να σκεφτούμε εναλλακτικές, δεν είναι και ο πιο έξυπνος τρόπος για να χειριστούμε μια κατάσταση», ανέφερε ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.


Ο Μπάρενμποϊμ είπε ακόμη για την επόμενη συναυλία της ορχήστρας στη Σεβίλλη,  πως δεν έχει πληρωθεί ως διευθυντής της Ορχήστρας και πως το κόστος της συναυλίας θα μπορούσε να συζητηθεί. Είπε ακόμη πως δεν συζητήθηκαν ποτέ εναλλακτικές, ώστε να αποφευγχθεί η ακύρωση.


«Ούτε έξυπνο, ούτε κομψό» ήταν εκ μέρους του δημάρχου της Μαδρίτης, Άνα Μποτέλα, να ακυρώσει ένα ετήσιο θεσμό, που πραγματοποιείται στην ισπανική πρωτεύουσα τα τελευταία οκτώ χρόνια, σχολίασε ο Μπάρενμποϊμ.


Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαδρίτη ζει ένα νέο κύμα διαδηλώσεων τις τελευταίες μέρες σε σχέση με νέα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στους Ισπανούς και η απόφαση του δημάρχου είναι ενταγμένη σε αυτό το πλαίσιο.


Πάντως, αρκετά σχόλια στο διαδίκτυο δεν είναι υπέρ του Μπάρενμποϊμ. Πολλοί, μάλιστα, προτείνουν όπως ο ίδιος προχωρήσει με την πραγματοποίηση της συναυλίας με δικά του έξοδα, καθώς η Ορχήστρα παίρνει μεγάλα ποσά ως επιχορήγηση από την ισπανική κυβέρνηση.


ΠΗΓΗ: ANSA

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ