Κλάπηκαν έργα του Γιώργου Μήλιου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 26.7.2012

Πενήντα τέσσερα έργα του Γιώργου Μήλιου έκαναν φτερά μαζί με το φορτηγό της μεταφορικής εταιρείας που τα πήγαινε στον Πόρο για τη νέα έκθεση του καλλιτέχνη που θα εγκαινιαζόταν το Σάββατο 28 Ιουλίου στην γκαλερί Citronne του νησιού.


Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 26 Ιουλίου, ο οδηγός του φορτηγού της μεταφορικής εταιρείας έργων τέχνης του Στυλιανού Μπεργελέ [μιας από τις γνωστότερες στο χώρο] πάρκαρε το φορτηγό έξω από το σπίτι του στο Ίλιον έχοντας παραλάβει πριν από λίγο τα έργα του γνωστού καλλιτέχνη και καθηγητή χαρακτικής της ΑΣΚΤ από τις αποθήκες της εταιρείας.


Σύμφωνα με τα λεγόμενα όσων συνομίλησαν μαζί του, ο οδηγός ανέβηκε λίγο στο διαμέρισμα του σπιτιού του για να πάρει κάτι και όταν επέστρεψε στο σημείο που είχε αφήσει το φορτηγό δεν υπήρχε τίποτα. Ληστές είχαν κλέψει το λευκό πολυτελές όχημα και μαζί μ' αυτό και το πολύτιμο περιεχόμενο του.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ο καλλιτέχνης, ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας και η ιδιοκτήτρια της γκαλερί που δύο ημέρες πριν τα εγκαίνια της έκθεσης δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη!


Όπως μας ανέφεραν, τα έργα τα είχε παραλάβει ο οδηγός του φορτηγού το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουλίου από το σπίτι του Γιώργου Μήλιου και επρόκειτο σήμερα να μεταφερθούν στον Πόρο προκειμένου να γίνει το στήσιμο της έκθεσης.

Συγκεκριμένα εκλάπησαν 33 έργα ζωγραφικής διαφόρων διαστάσεων και 24 χαρακτικά σε πλεξιγκλάς και σε φύλλα. Επρόκειτο για τη δουλειά που θα παρουσιαζόταν στην γκαλερί του Πόρου αλλά και μέρος της δουλειάς που ο καλλιτέχνης είχε ήδη προετοιμάσει για να παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2013 στο κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη.

«Κάνω έκκληση σ' όποιον έκλεψε τα έργα μου να τα γυρίσει πίσω», λέει μέσα από το Βήμα on line ο καλλιτέχνης. «Πρόκειται για δουλειά πολλών χρόνων που είναι κρίμα να χαθεί. Ελπίζω ότι εκείνοι που έκαναν την κλοπή εντυπωσιάστηκαν από το μεγάλο άσπρο φορτηγό χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενό του. Ο τρόπος που έγινε το συμβάν με κάνει να πιστεύω ότι σκοπός της ληστείας δεν ήταν τα έργα αλλά το όχημα. Και δεδομένης της κρίσης που υπάρχει στην ελληνική αγορά έργων τέχνης δεν μπορώ να αντιληφθώ που θα μπορούσαν να διοχετευθούν αυτά τα έργα. Στο εξωτερικό ίσως;»


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ