Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά Banksy και άλλους graffitάδες

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 30.7.2012

Δύο γκράφιτι με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο διάσημος graffiti artist Banksy.


Με την ανάρτηση στην εν λόγω σελίδα, ο ίδιος επιβεβαιώνει κατά πόσο ένα έργο ανήκει στον ίδιο.


To πρώτο γκράφιτι [φωτο πάνω] έχει τίτλο Javelin Missile και παρουσιάζει έναν αθλητή έτοιμο να ρίξει ένα ακόντιο, στη θέση του οποίου όμως είναι ένας πύραυλος.


Το δεύτερο γκράφιτι έχει τίτλο Pole Vault, όπου ένας αθλητής κάνει άλμα εις ύψος πάνω από ένα φράκτη από συρματόπλεγμα για να προσγειωθεί σε ένα λερωμένο στρώμα.


olympics2

Και τα δύο γκράφιτι είναι σε τοίχους του Λονδίνου, όπου κάνουν συχνά την εμφάνισή τους και άλλα γκράφιτι, κριτικά απέναντι στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.


Ένα δείγμα:


olympicstreetart3
Criminal Chalklist «100 meter Dash»


olympicstreetart6
Code FC «Cyclist»


olympicstreetart5
The Toaster Crew «Olympic Rings»


olympicstreetart4
Αγνώστου καλλιτέχνη


olympicstreetart2
Loretto, Olympic Games 2012



Η μεγάλη συζήτηση αυτή τη στιγμή είναι κατά πόσο όλα αυτά τα γκράφιτι θα σβηστούν, και βεβαίως κατά πόσο θα σβηστούν εκείνα του Banksy, καθώς ο Δήμος του Λονδίνου έχει ήδη προχωρήσει σε καθαρισμό πολλών έργων μέχρι τώρα, όπως αυτό:


olympicstreetart7


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ