Αργυρός Διόνυσος για την Τώνια Μισιαλή στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 22.9.2013

Τον Αργυρό Διόνυσο του φετινού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας απέσπασε η Τώνια Μισιαλή για την ταινία της Dead End.


Άλλες δύο ταινίες κυπριακής παραγωγής ξεχώρισαν στο φεστιβάλ: ο Σπύρος Χαραλάμπους απέσπασε το Βραβείο «Έλληνες του Κόσμου-Σωκράτης Δημητριάδης» για την ταινία του «Άννα» ενώ ο Ντίνος Γρηγορίου πήρε τιμητική διάκριση για το μοντάζ της ταινίας «Σκιαμαχία», σε σκηνοθεσία του ιδίου.


Το φεστιβάλ Δράμας ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με την τελετή απονομής των βραβείων στο ελληνικό και διεθνές διαγωνιστικό τμήμα.


Dead End


Για την «τρυφερή ματιά, την ευρηματικότητα και την οικονομία των εκφραστικών μέσων» κέρδισε το βραβείο Αργυρός Διόνυσος, το δεύτερο βραβείο του φεστιβάλ, η Τώνια Μισιαλή, για την ταινία της Dead End.


Το βραβείο συνοδεύεται από 10.000€ σε παροχές post production και πλήρες σετ ψηφιακής κινηματογραφικής μηχανής, προσφορά της Authorwave.


Η «Dead End» είναι η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά της Τώνιας Μισιαλή, μετά την ταινία «Τυφλά Πάθη».


Πρόκειται για την ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην καθημερινότητά τους, καθώς ζουν αποξενωμένοι ο ένας από τον άλλο, με τον άντρα να θέλει να νιώσει ξανά νέος και να μην συμμερίζεται τη μοναξιά της γυναίκας.


Ο Φοίβος Γεωργιάδης και η Έλλη Κυριακίδου κρατούν τους δύο ρόλους της ταινίας, την οποία υπογράφει σεναριακά, σκηνοθετικά αλλά και ως παραγωγός η Τώνια Μισιαλή. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή με την ΣΕΚΙΝ [Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου] του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.


anna-5


«Άννα»


Για την ανάδειξη ενός κοινωνικού θέματος με άρτια κινηματογραφική γραφή απέσπασε το Βραβείο «Έλληνες του Κόσμου-Σωκράτης Δημητριάδης» ο Σπύρος Χαραλάμπους. 


To βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 1.000 €, προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.


Γυρισμένη σε ασπρόμαυρη εικόνα, η ταινία «Άννα», του Σπύρου Χαραλάμπους, παρουσιάζει την ιστορία της 30χρονης Μαίρης [Έιμι Λυσάνδρου] και του 85χρονου Μιχάλη [Σπύρος Σταυρινίδης], από τις Φιλιππίνες και την Κύπρο αντίστοιχα. Ο κ. Μιχάλης περνά τις ώρες του μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας μια σαπουνόπερα με ηρωίδα την 'Άννα'. Αποκαλεί, έτσι, την Μαίρη, που τον φροντίζει, 'Άννα'. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Θέο Παναγίδης.




«Σκιαμαχία»


Ο Ντίνος Γρηγρίου πήρε τιμητική διάκριση για το μοντάζ της ταινίας του «Σκιαμαχία», η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου [η φετινή έκδοση του φεστιβάλ σηκώνει αυλαία στις 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο].


Η ταινία εκτυλίσσεται στη διάρκεια μιας μέρας, καθώς ο ήρωάς της, Αλέξης, ετοιμάζεται για έναν επαγγελματικό αγώνα μποξ. Παράλληλα, η σύντροφός του τον περιμένει στην γυναικολογική κλινική. Ο Άλεξ Νόρντεν, η Μέλπω Κολόμβου και ο Δημήτρης Ξύστρας κρατούν τους ρόλους του έργου.


Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Δράμας προβλήθηκε και η ταινία «Πάνω ή Κάτω», του Γιώργου Κουκουμά.




+ Για όσους δεν τις είδαν, οι ταινίες «Άννα» του Σπύρου Χαραλάμπους και «Σκιαμαχία» του Ντίνου Γρηγορίου θα προβληθούν στις 26 Σεπτεμβρίου στο Σινέ Στούντιο μαζί με άλλες μικρού μήκους ταινίες κυπριακής παραγωγής, οι οποίες ξεχώρισαν στις εκδόσεις του 2011 και 2012 του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου. 



ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ