Άριστος «Αμφιτρύων» που θα δούμε και στα Κύπρια

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 6.8.2012

Με την προτροπή «Μην το χάσετε», η Μυρτώ Λοβέρδου από το αθηναϊκό «Βήμα» έδωσε την πρώτη γεύση από τον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, που θα δούμε και στην Κύπρο στο πλαίσιο του φεστιβάλ Κύπρια.


Η πρεμιέρα του «Αμφιτρύωνα» από το Εθνικό Θέατρο δόθηκε στην Επίδαυρο στις 4 Αυγούστου.


«Με κινήσεις και χειρονομίες, ήχους και μουσικές, η άρτια κουρδισμένη παράσταση είναι γεμάτη αλήθεια και το δίπολο αθωώτητας/αποπλάνησης», αναφέρει η κριτικός θεάτρου και αρθρογράφος, αναφέροντας ακόμη πως το κοινό όρθιο φώναζε στο τέλος «μπράβο!», συγκινώντας έντονα τον σκηνοθέτη της παράστασης, Λευτέρη Βογιατζή.


«Η κοσμοσυρροή ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώριο: η παράσταση είχε δημιουργήσει, και δικαίως, μεγάλες προσδοκίες, τις οποίες και ικανοποίησε πλήρως. Η σφραγίδα του Λευτέρη Βογιατζή, είναι πλέον κοινό μυστικό, αποτελεί εγγύηση. Κι όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένας θεατής, φεύγοντας απο το αργολικό θέατρο, «ακόμα και το μέτριο του Βογιατζή, είναι πάνω από το τέλειο κάποιων άλλων σκηνοθετών». Πολλώ δε μάλλον που στον «Αμφιτρύωνα» ο σκηνοθέτης έδωσε ένα ακόμα δείγμα της μεγαλοφυΐας του».


+ Δείτε την παράσταση «Αμφιτρύων» από το Εθνικό Θέατρο στις 7 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο Μακαρίου Γ' [Σχολή Τυφλών] στη Λευκωσία.


Το πλήρες πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Κύπρια και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, μπορείτε να τα βρείτε εδώ. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ