Oι Μonsieur Doumani στο Ferrara Buskers Festival

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 6.8.2012

Στο διεθνές φεστιβάλ Ferrara Buskers στην Ιταλία θα βρεθεί το τοπικό μουσικό σχήμα Monsieur Doumani, το οποίο αποτελούν οι Ευάγγελος Ιωνάς, Αντώνης Αντωνίου (μέλος του Τρίο Τεκκέ) και Δημήτρης Γιασεμίδης.


To σχήμα, το οποίο έκανε την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση στο xorko.com festival στην Αρμίνου στις 28 Ιουλίου, παρουσιάζει διασκευές κυπριακών παραδοσιακών κομματιών.



Το Ferrara Buskers Festival προσελκύει περί τις 800 χιλιάδες θεατές και θεωρείται η μεγαλύτερη διοργάνωση για την τέχνη του δρόμου.


Ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό να ενισχύσει το ρόλο –και τη σημαντικότητα- των μουσικών που παίζουν στους δρόμους. Στην πορεία, το φεστιβάλ κατέληξε να αναζητεί ήχους –οικείους και εξωτικούς- από όλο τον κόσμο. «Πρόκειται για ένα παθιασμένο κυνήγι θησαυρού σε αναζήτηση καινοτόμων οργάνων, εμπνευσμένων παραστάσεων και εμφανίσεων με φαντασία. Είναι, πάνω απ’ όλα, ένα ατέλειωτο κινούμενο γλέντι που κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις, επιφυλάττει εκπλήξεις σε κάθε γωνιά και εισβάλλει σε δρόμους και πλατείες μιας από τις ωραιότερες πόλεις της Ιταλίας», αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται στην πόλη Φερράρα από τις 17 μέχρι τις 26 Αυγούστου.


Εκτός από τους Monsieur Doumani, στο φεστιβάλ συμμετέχει η ελληνική μπάντα Aperito The Band, οι νεαροί και πολιτικοποιημένοι Skarallaos από την Ισπανία, οι Δανέζοι The Bottle Boys που παίζουν γνωστές επιτυχίες φυσώντας σε μπουκάλια, ο Αμερικανός τζαζίστας Bob Culbertson και 15 ακόμη μπάντες ή μουσικοί από την Ευρώπη και την Αμερική.


ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ