Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφτηκε ο Σιμόν Πέρες

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 8.8.2012

«Ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική παιδεία κρατούν την Ελλάδα όρθια», είπε ο Σιμόν Πέρες, παρατηρώντας άλλη μία από τις πολλές μορφές της Αθηνάς στο Μουσείο της Ακρόπολης.



Ο Ισραηλινός πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και έδωσε το «παρών» του στο Μουσείο, όπου τον ξενάγησαν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρόεδρος του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.


Η ξανάγηση διήρκεσε 50 λεπτά, ξεπερνώντας το προγραμματισμένο μισάωρο, καθώς ο Σιμόν Πέρες επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, ιδιαίτερα για τις μορφές της Αθηνάς. Ανέπτυσσε, δε, σε τακτά χρονικά διαστήματα μπροστά από ένα γλυπτό, τις σκέψεις του για τη σοφία.


Εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική παιδεία, ο πρόεδρος του Ισραήλ ζήτησε στη διάρκεια της ξενάγησης να φωτογραφηθεί δίπλα στον κυνηγετικό σκύλο που εκτίθεται στην αίθουσα αρχαϊκών αγαλμάτων.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Εκτός από τον υπουργό Παιδείας και τον πρόεδρο του μουσείου, στο γεύμα παρακάθησαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ