Εγκαταλείπει την υποκριτική ο Μπομπ Χόσκινς

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.8.2012

Το τέλος μιας μακράς και επιτυχημένης πορείας στον χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου ανακοίνωσε ο Μπομπ Χόσκινς, καθώς διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον.



Την είδηση ανακοίνωσε στις 8 Αυγούστου ο ατζέντης του 69χρονου ηθοποιού, ο οποίος άρχισε να παίζει πριν από σαράντα χρόνια σε βρετανικές τηλεοπτικές σειρές, πριν κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ.

«Ο Μπομπ Χόσκινς επιθυμεί να ανακοινώσει ότι θα συνταξιοδοτηθεί μετά τη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον, που έγινε το περασμένο φθινόπωρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


«Θέλει να ευχαριστήσει όλους τους υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε επί χρόνια και όλους τους θαυμαστές του που τον υποστήριξαν σε όλη του την υπέροχη καριέρα».

Στον τελευταίο ρόλο του, ο Μπομπ Χόσκινς υποδύθηκε έναν από τους επτά νάνους στην ταινία «Η Χιονάτη και ο κυνηγός» [Snowwhite and the huntsman], η οποία προβάλλεται ακόμη σε κάποιες κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Βρετανός ηθοποιός έγινε γνωστός με την ερμηνεία του στο ρόλο του ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ το 1988 στην ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» που συνδύαζε κινηματογραφικό φίλμ και κινούμενα σχέδια. Έπαιξε, επίσης, στις ταινίες «Η εκδίκηση του Κάπτεν Χουκ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Ταξίδι της Φελίτσια» του Ατόμ Εγκογιάν, «The Cotton Club» του Φράνσις Κόπολα, «J.F.K.» του Όλιβερ Στόουν, το «Βρώμικο Σαββατοκύριακο» του Τζον Μακένζι (ταινία που τον ανέδειξε στα τέλη της δεκαετίας του 1970) και στην ταινία του Νιλ Τζόρνταν «Μόνα Λίζα».


bob_hoskins_who_framed_rodger_rabbit_1
Δίπλα στον Ρότζερ στην ταινία «Who framed Roger Rabbit» του 1988 που τον έκανε διάσημο στο Χόλιγουντ και στο διεθνές κοινό.



bob_hoskins_mermaids_1
Στην -so 80's- ταινία Mermaids με τη Σερ, την Κριστίνα Ρίτσι και τη Γουινόνα Ράιντερ.



bobhoskinshook
Στην ταινία Captain Hook το 1991.



bobhoskinssupermario
Ως Μάριο στην ταινία  Super Mario Bros του 1993.




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ