Τρεις heavy metal ώρες στο Κούριο από τους Iced Earth

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 10.8.2012

Τρεις και πλέον ώρες θα διαρκέσει η συναυλία του heavy metal powerhouse συγκροτήματος Iced Earth, το οποίο επιστρέφει στην Κύπρο οκτώ μήνες μετά την sold-out εμφάνισή του στο Pavilion της Λευκωσίας.


Οι Αμερικανοί metal-άδες φτάνουν στη χώρα μας για μία ακόμη ζωντανή εμφάνιση στις 19 Αυγούστου, η οποία θα οπτικογραφηθεί για το νέο live άλμπουμ τους, με τίτλο Iced Earth, Alive in Cyprus.


Συναυλία διαρκείας
Χωρίς support group θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη για τους φαν της μέταλ συναυλία, καθώς το πρόγραμμα του συγκροτήματος θα διαρκέσει περί τις τρεις ώρες. Και ενώ είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν τη συναυλία οι Κύπριοι Armageddon, τελικά μόνο οι Iced Earth θα ανεβούν στη σκηνή, που θα στηθεί στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου, κι αυτό αποκλειστικά λόγω χρόνου.
Τη συναυλία, μια παραγωγή της STAGE8 (www.stage8productions.com) σε συνεργασία με την RE3JECT Entertainment (www.re3ject.com), αναμένεται να παρακολουθήσουν δύο χιλιάδες οπαδοί του συγκροτήματος, όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας στο «Π», ο Νάκης Ηλιάδης της Stage8 έκανε λόγω για «υπερπαραγωγή», διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη παραγωγή, ούτε από μεγάλο καλλιτέχνη.


Θερμό κοινό
Οι Iced Earth φτάνουν στην Κύπρο στις 18 Αυγούστου και αναμένεται να αναχωρήσουν στις 20, αμέσως μετά τη συναυλία.
Η απόφασή τους για την πραγματοποίηση της συναυλίας, που θα αποτελέσει το επόμενο live άλμπουμ τους, δεν φαίνεται να ήταν δύσκολη. Η προηγούμενη πρώτη συναυλία τους στην Κύπρο στις 15 Δεκεμβρίου 2011 ενθουσίασε τους Αμερικανούς, οι οποίοι ήδη εκείνο το βράδυ έκαναν μία πρώτη νύξη, λέγοντας πως ίσως το επόμενο live άλμπουμ τους θα έπρεπε να γίνει στην Κύπρο. Αργότερα έγραψαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους για το θερμό κυπριακό κοινό: «Τι εξαιρετικό ακροατήριο! Ήταν το ιδανικό τέλος στην ευρωπαϊκή περιοδεία Dystopia Tour 2011-2012».
Τον περασμένο Απρίλιο επιβεβαίωσαν την κάθοδό τους ξανά στην Κύπρο, με το εξής μήνυμα: «Η απόφαση για το πού θα γίνει το επόμενο live άλμπουμ και DVD δεν ήταν εύκολη. Έχουμε δει τόσο εκπληκτικά κοινά σε όλο τον κόσμο που πραγματικά ευχόμαστε να μπορούσαμε να τα οπτικογραφήσουμε όλα. Ωστόσο, η ηλεκτρική ατμόσφαιρα της πρώτης συναυλίας στην Κύπρο ήταν τόσο σπουδαία, που είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι το ιδανικό μέρος για το επόμενό μας DVD».
Όσο για την επιλογή διεξαγωγής της συναυλίας στο Κούριο, η πρόταση ήρθε από την Stage8, ως ένας ιδιαίτερος χώρος μέσα από τον οποίο προβάλλεται και η Κύπρος.


+ Τα εισιτήρια που διατίθενται στο διαδίκτυο έχουν εξαντληθεί. Εισιτήρια προπωλούνται προς 35 ευρώ στα υποκαταστήματα της Music Gallery (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο), στο Ant Comics στη Λευκωσία και στο Brent Cross στη Λεμεσό. Θα υπάρχουν λεωφορεία από όλες τις πόλεις για τη μετάβαση στο Κούριο. Πληροφορίες τηλ. 96580654.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ