Απαγόρευση εξόδου από τη Βρετανία σε πίνακα του Πικάσο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 20.8.2012

Απόφαση με την οποία απαγορεύεται να μεταφερθεί στο εξωτερικό ο πίνακας «Το Παιδί με το Περιστέρι» [Child With A Dove] του Πάμπλο Πικάσο εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας, σε μια προσπάθεια να παραμείνει το έργο του κορυφαίου ζωγράφου επί βρετανικού εδάφους.


Ο πίνακας, του οποίου η αξία υπολογίζεται στο ποσό των 50 εκατ. λιρών, δημοπρατήθηκε πρόσφατα από τον οίκο Christies και κατέληξε στα χέρια ιδιώτη.


dove2
Τώρα, η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να αγοράσει τον πίνακα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η απαγόρευση της μεταφοράς του στο εξωτερικό ισχύει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.


«Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να συγκεντρώσουμε χρήματα και να κρατήσουμε τον πίνακα στο Ηνωμένο Βασίλειο», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε το 1901 όταν ο Πάμπλο Πικάσο ήταν 19 ετών.


Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια πρακτική ακολούθησε -με επιτυχία- ο υπουργός Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας για τον πίνακα του Έντουαρντ Μανέ «Δεσποινίς Κλάους». Πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκστρατεία από το Μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης για τη συγκέντρωση του ποσού των 7,83 εκατ. στερλινών, ο στόχος επετεύχθη και ο πίνακας θα παραμείνει στη Βρετανία.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ