Πήδηξε στο θάνατο ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 20.8.2012

Σημάδεψε με διάφορους τρόπους την κινηματογραφική ιστορία του Χόλιγουντ ο Τόνι Σκοτ, ο οποίος επέλεξε την Κυριακή να τερματίσει τη ζωή του, πηδώντας από τη γέφυρα Βίνσεντ Τόμας στο Σαν Πέδρο.


Σε ένα γνωστό «σημείο αυτοκτονιών», ο σκηνοθέτης ταινιών πολλής δράσης και λιγότερου μπλα μπλα σκαρφάλωσε το κιγκλίδωμα και έπεσε στο κενό «χωρίς δισταγμό», όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Ένα σημείωμα, το περιεχόμενο του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, βρέθηκε στο γραφείο του Τόνι Σκοτ, σκηνοθέτη της διάσημης ταινίας «Top Gun». Γι’ αυτό και μάλλον ο Τομ Κρουζ οφείλει στον αυτόχειρα σκηνοθέτη την καριέρα του.


Για τη γενιά του βίντεο στα 90’s, o Τόνι Σκοτ δημιούργησε άλλη μία ταινία: τη σπουδαία «True Romance», το 1993, με την «εναλλακτική» αφρόκρεμα του σινεμά τότε: Κουέντιν Ταραντίνο, Κρίστιαν Σλέιτερ, Πατρίσια Αρκέτ, Μπρατ Πιτ σε μία από τις πρώτες ταινίες που τον έκαναν διάσημο.


Έπειτα ξεκίνησε η μεγάλη δράση της κομμένης ανάσας και των γρήγορων πλάνων που στο μοντάζ γίνονταν ακόμη γρηγορότερα: «Εnemy of the state», «Spy Game», «Unstoppable», «Man On Fire», «Beverly Hills Cop 2» και μερικοί ακόμη τίτλοι για να συμπληρωθούν οι 24 ταινίες που σκηνοθέτησε.


Χώρια οι τηλεοπτικές σειρές, αλλά και η δουλειά του ως παραγωγού στην εταιρεία που συνίδρυσε με τον αδελφό του Ρίντλεϊ Σκοτ.


Ο Τόνι Σκοτ έφυγε αφήνοντας πίσω του σύζυγο και δύο δίδυμα αγόρια. «He will be missed», έγραψαν πολλοί συνάδελφοί του, σταρ του Χόλιγουντ ή άσημοι καλλιτέχνες, στα twitter τους.


Με τον θάνατό του δημιουργήθηκε και ένας προβληματισμός για τα «γιατί» της επιλογής του.


ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ