Σχέδιο του γραφίστα των Sex Pistols για τις Pussy Riot

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 21.8.2012

O Τζέιμι Ρέιντ, διάσημος γραφίστας των Sex Pistols, η δουλειά του οποίου έφτασε σχεδόν να θεωρείται αντιπροσωπευτική της πανκ ροκ αισθητικής, δημιούργησε ένα κολάζ προς υποστήριξη των Pussy Riot.


Ο αναρχικός Βρετανός καλλιτέχνης, χαρακτηριστικό της δουλειάς του οποίου είναι τα κομμένα γράμματα από τίτλους εφημερίδων για τη δημιουργία μηνυμάτων, τα έβαλε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαιτίας της καταδίκης τριών μελών του συγκροτήματος Pussy Riot.


Πίσω από τη μάσκα «σήμα κατατεθέν» του συγκροτήματος, διακρίνεται ο Ρώσος πρόεδρος, με βαμμένα κόκκινα χείλη.


«Ελευθερία στις Pussy Riot» αναφέρει το πρώτο σλόγκαν ενώ διαβάζουμε επίσης: «Ο Πούτιν λέει πως είδε το φως το αληθινό | και πούλησε τη ψυχή του στην πανκ».


Ο 65χρονος σήμερα Τζέιμι Ρέιντ δημιούργησε τα διάσημα εξώφυλλα των σινγκλ «God Save The Queen», «Anarchy In The UK» και του άλμπουμ Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols.


jamie2

jamie3


Οι Pussy Riot χαρακτηρίστηκαν πρόσφατα ως το πιο επιτυχημένο συγκρότημα στην σύγχρονη ιστορία της πανκ μουσικής για την κοινωνική αναταραχή που προκάλεσαν όταν εισέβαλαν σε καθεδρικό ναό στη Μόσχα και τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» ώστε ο Πούτιν να φύγει από την εξουσία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ