O κωμικότερος των κωμικών στο Fringe του Εδιμβούργου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 27.8.2012

Ο Αμερικανός Φιλ Μπέργκερς, άλλως Ντόκτορ Μπράουν, απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας τωνβραβείων της Foster's, στο Εδιμβούργο, για το κωμικό σόου του με τίτλο Befrdfgth, στο πλαίσιο του Fringe Festival.


Ο Ντόκτορ Μπράουν παρέλαβε το βραβείο του από τον περσινό νικητή, Άνταμ Ρίτσες.


Ο «εξαιρετικός κλόουν που κόβει την ανάσα» σπούδασε την τέχνη του κωμικού δίπλα στον Γάλλο Φιλίπ Γκολιέρ, μαθητές του οποίου υπήρξαν επίσης ο Σάσα Μπάρον Κοέν και ο Σάιμον ΜακΜπέρνεϊ.



Ο Φιλ Μπέργκερς πάντως δεν έμεινε στο απυρόβλητο των κριτικών: πολλοί υποστήριξαν πως μέρος της παράστασής του ήταν βασισμένο στον εξευτελισμό θεατών που τον παρακολουθούσαν ενώ η Στέφανι Μέριτ του Observer τον κατέταξε στη νέα ομάδα κωμικών που ανεβαίνουν στη σκηνή γυμνοί για να βγάλουν γέλιο από τους θεατές.


Σε κάθε περίπτωση, ο Μπέργκερς έφυγε από το Εδιμβούργο με 10 χιλιάδες λίρες στο πορτοφόλι του και έχοντας χαρίσει -με όποιο τρόπο- γέλια σε χιλιάδες θεατές.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ