Δύο μέλη των Pussy Riot εγκατέλειψαν τη Ρωσία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 27.8.2012

Δύο μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot εγκατέλειψαν τη χώρα τους, Ρωσία, καταφέρνοντας να μην συλληφθούν τον περασμένο Φεβρουάριο για τη συμμετοχή τους στην περιβόητη πια συναυλία στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού, στη Μόσχα.


Οι δύο γυναίκες, θέλοντας να γλιτώσουν τη σύλληψη και καταδίκη για τη συναυλία εναντίον του Πούτιν, εγκατέλειψαν τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το συγκρότημα την Κυριακή.


Ως γνωστό, δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε τρία μέλη του συγκροτήματος σε δύο χρόνια φυλάκιση για την «πανκ προσευχή» που τραγούδησαν στον ναό, ζητώντας από την Παναγία να διώξει τον Πούτιν από τη Ρωσία.


Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν νωρίτερα μέσα στη βδομάδα πως ψάχνουν και άλλα μέλη του συγκροτήματος, που συμμετείχαν στη συναυλία.


Στο τουίτερ τους ανέφεραν πως τα δύο μέλη κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα επιτυχώς και πως θα επιδιώξουν τη «στρατολόγηση» ξένων φεμινιστριών «για την πραγματοποίηση νέων δράσεων!».


Ο σύζυγος της μιας από τις τρεις γυναίκες που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών είπε πως οι δύο γυναίκες που εγκατέλειψαν τη χώρα έφυγαν όταν η αστυνομία ανακοίνωσε πως αναζητούνται. Επιβεβαίωσε πως βρίσκονταν μαζί με τα άλλα τρία μέλη στην συναυλία του καθεδρικού και πως τώρα βρίσκονται σε ασφαλές μέρος μακριά από τη ρωσική αστυνομία. «Στο παρόν στάδιο, θα κρατήσουν χαμηλό προφίλ», σημείωσε ακόμη.


«Να θυμάστε, όμως, πως 12 από τα 14 μέλη του συγκροτήματος που παραμένουν στη Ρωσία, έχουν ενεργό ρόλο στην μπάντα τώρα. Πρόκειται για μια μεγάλη κολεκτίβα», πρόσθεσε.


ΠΗΓΗ: GUARDIAN | ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ