Ταινία για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με πρωταγωνιστή τον Τζέιμι Φοξ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 13.10.2013

Ταινία για τη ζωή και το έργο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ενδιαφέρεται να γυρίσει ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, με πρωταγωνιστή τον Τζέιμι Φοξ.



Ο διάσημος σκηνοθέτης βρίσκεται σε συζητήσεις με την Dreamworks και τη Warner Bros, δύο εταιρείες παραγωγής που προσπαθούν να μεταφέρουν την ιστορία του ΜΛΚ στη μεγάλη οθόνη από το 2009.



Και ενώ δεν έχει δοθεί ακόμη το πράσινο φως, σύμφωνα με το Variety μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους Στόουν και Φοξ θα επισπεύσει τη διαδικασία.



Η ταινία θα ακολουθεί τη ζωή του Αφροαμερικανού πολιτικού ακτιβιστή από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του μέχρι τη δολοφονία του το 1968.



Το σενάριο υπογράφει ο Κάριο Σάλεμ και την παραγωγή πρόκειται να αναλάβει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με άλλα τρία άτομα.



Τόσο ο Στόουν όσο και ο Φοξ έχουν ασχοληθεί ξανά με βιογραφίες: ο Όλιβερ Στόουν σκηνοθέτησε τις ταινίες JFK και W [για τον Τζορτζ Μπους] ενώ ο Φοξ υποδύθηκε τον Ρέι Τσαρλς στην ταινία Ray. Για την ερμηνεία του σ' αυτή την ταινία απέσπασε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 2005.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ