Ζητούνται εθελοντές για την έκθεση United States of Europe

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 27.8.2012

Το παράρτημα του Ινστιτούτου Γκαίτε του Παρισιού και το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, ψάχνουν για εθελοντές οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στο εκθεσιακό πρόγραμμα «United States of Europe» [Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης), το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Το κύριο θέμα του προγράμματος αφορά στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των Ευρωπαίων και την ενθάρρυνσή τους να συμμετέχουν στα κοινά της Ευρώπης.



Για πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και την κυπριακή συμμετοχή, πατήστε εδώ



Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από εκθέσεις τέχνης οι οποίες προβάλλουν το πιο πάνω θέμα στις πιο γνωστές γκαλερί της κεντρικής Λευκωσίας μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.


Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 17 του Σεπτέμβρη μέχρι τις 14 του Οκτώβρη 2012.


Οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να εργαστούν για το πρόγραμμα θα εναλλάσσονται μεταξύ των εκθεσιακών χώρων των γκαλερί «Temporary Space» και «Classic Hotel» Gallery.


use3
Εδώ, η βελγική καρτ ποστάλ στο πλαίσιο της έκθεσης The United States of Europe. Στην αρχική φωτογραφία πάνω, η κυπριακή καρτ ποστάλ, του Νίκου Φιλίππου [λεπτομέρειες στο τέλος του κειμένου].Για όλες τις καρτ ποστάλ του πρότζεκτ, πατήστε εδώ!


Οι εθελοντές, οι οποίοι θα πρέπει να είναι γνώστες και της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας, θα έχουν ένα πολύ σημαντικό και συμβολικό ρόλο, υποστηρίζοντας το κύριο θέμα του προγράμματος, να ενθαρρύνουν δηλαδή τη συμμετοχικότητα των Ευρωπαίων πολιτών στα κοινά της Ένωσης.


Τα καθήκοντά τους θα περιλαμβάνουν την ενημέρωση των επισκεπτών στους εκθεσιακούς χώρους και την καθοδήγηση στους λοιπούς εκθεσιακούς χώρους όπου θα μπορούν να δουν τα υπόλοιπα εκθέματα του προγράμματος.


Στη γκαλερί του ξενοδοχείου «Classic Hotel» οι εθελοντές θα παρέχουν οδηγίες στους επισκέπτες για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα εκθέματα μέσω των διαδραστικών οθόνων που θα φιλοξενεί ο χώρος. Θα είναι επιφορτισμένοι επίσης με την προστασία των εκθεμάτων σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους.


Οι εθελοντές θα λάβουν οδηγίες και πληροφορίες σε σχέση με τα καθήκοντά τους λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης.


Οι ώρες εργασίες θα επεκτείνονται στις ώρες που θα είναι ανοικτές οι εκθέσεις, δηλαδή μεταξύ 10 π.μ. με 1 μ.μ. και 3 μ.μ. με 9 μ.μ., από Δευτέρα έως Παρασκευή.


Οι ημέρες και οι εκθεσιακοί χώροι θα εναλλάσσονται μεταξύ των διαφόρων εθελοντών εάν χρειαστεί.


Τα έξοδα μεταφοράς εντός της Λευκωσίας θα αποζημιώνονται, αφού προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα.


Νερό, φρούτα και μπισκότα θα παρέχονται στις γκαλερί κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας.


Οι εθελοντές θα λάβουν ειδικό πιστοποιητικό συμμετοχής από το Ινστιτούτο Γκαίτε του Παρισιού με το πέρας του προγράμματος, στο οποίο θα αναγράφονται τα καθήκοντα και οι ώρες εργασίας τις οποίες έχουν δουλέψει.


+ Για περισσότερες πληροφορίες Johanna Suo (e-mail: suo@paris.goethe.org) η οποία συντονίζει το πρόγραμμα. 


Για την έκθεση www.go-use.eu.


ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ


Η κυπριακή καρτ ποστάλ στο πλαίσιο του προγράμματος U.S.E.


Σύμφωνα με το σκεπτικό, μερικά από τα αντικείμενα στη φωτογραφία μπορούν να ιδωθούν ως σύμβολα της κυπριακής κληρονομιάς [ή κυπριακότητας] όπως οι κλασικές στήλες και τα δύο αγρινά στην οροφή. Το σκηνικό συναντάται συχνά σε δρόμους των προαστείων στη Λευκωσία και τη Λεμεσό.




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ