«Όχι» στην προβολή σποτ για τις περικοπές στον πολιτισμό| Δείτε το βίντεο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 30.8.2012

Αν και βρίσκεται αναρτημένο στο Υou Tube από τον Μάιο, ωστόσο το βίντεο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας από τις περικοπές λόγω οικονομικής κρίσης απαγορεύθηκε να μεταδοθεί από την τηλεόραση.


Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τάχθηκε κατά της προβολής του σποτ, στο οποίο παρουσιάζεται ένα κοριτσάκι με τη μητέρα του στο Μουσείο και ενώ περιφέρεται μόνη στις αίθουσες, σταματά στο άγαλμα της Φρασίκλειας. Καθώς την κοιτάζει, ένα χέρι τραβά απότομα το κορίτσι θυμίζοντας απαγωγή.


«Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς παρελθόν», είναι το σλόγκαν του σποτ, το οποίο τελειώνει με τη φράση «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις» και καλεί σε υποστήριξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.


Η κατά πλειοψηφία απόφαση του ΚΑΣ, αν και δεν έχει αιτιολογηθεί στα μέσα όπου αναφέρεται, το μόνο που κατάφερε είναι την υπενθύμιση του σποτ, το οποίο εδώ και μήνες κάνει βόλτες στο διαδίκτυο.


Ξανα-δείτε το, εδώ:






Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ