Διεθνείς ταινίες στο Σπίτι της Συνεργασίας | δείτε τα τρέιλερ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 3.9.2012

Στο χορό των προβολών μπαίνει το Σπίτι της Συνεργασίας στο Λήδρα Πάλας, παρουσιάζοντας κάθε Πέμπτη για τον μήνα Σεπτέμβριο ταινίες από την πρόσφατη διεθνή παραγωγή.


Ένας χωρισμός, μια μετανάστευση, μια παρεξήγηση, ένα πείσμα. Οι τέσσερις ταινίες που επέλεξε το Σπίτι της Συνεργασίας (Home for Cooperation) για να προβάλει από τη νεκρή ζώνη στις ολοζώντανες κοινότητες που την περιβάλλουν, θίγουν η καθεμιά ένα από τα προαναφερθέντα θέματα.


Ξεκινώντας από την ερχόμενη Πέμπτη και για ολόκληρο τον μήνα Σεπτέμβριο, το H4C παρουσιάζει ταινίες που συζητήθηκαν, που βραβεύθηκαν ή που απλά προκάλεσαν το κοινό τους: A Separation, Amreeka, The Band’s Visit και The Maid [La Nana].



Αρχή με Όσκαρ


Πολλά –και δη θετικά- έχουν ήδη γραφτεί για την ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, Α Separation. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας στην τελευταία τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας, καθιστώντας την ως την πρώτη ιρανική ταινία που διακρίνεται με το κορυφαίο κινηματογραφικό βραβείο.


Τοποθετημένη στο σύγχρονο Ιράν, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή ενός ζευγαριού καθώς η γυναίκα θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής για την κόρη τους, ενώ ο άντρας θέλει να παραμείνει για να βρίσκεται δίπλα στον άρρωστο πατέρα του. Ωστόσο θα βρεθεί στη μέση δύσκολων καταστάσεων, όταν συνειδητοποιήσει πως διακυβεύονται πολύ περισσότερα από τον γάμο του.


Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, κάνοντας αρχή στη σειρά προβολών του H4C.


Θα ακολουθήσει η ταινία Amreeka, του παλαιστινιακής καταγωγής Αμερικανού σκηνοθέτη Χεριέν Νταμπίς.


h4cmovie3


Πρόκειται για το ντεμπούτο του σκηνοθέτη, ο οποίος παρουσιάζει την ιστορία της Μούνα, μιας διαζευγμένης μητέρας που ζει με τον γιο της στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Η Μούνα κερδίζει μια πράσινη κάρτα για να μεταναστεύσει στην Αμερική και αρχικά σκέφτεται να την απορρίψει. Όταν όμως την παρενοχλούν Ισραηλινοί στρατιώτες στα σύνορα, παίρνει την απόφαση και ταξιδεύει στο Σικάγο, σύντομα μετά την εισβολή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ. Η ταινία παρουσιάζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μούνα στη νέα της ζωή στο Σικάγο, ως μια ξένη στη μετά την 11η Σεπτεμβρίου εποχή. Μια ιστορία δοσμένη με πολύ χιούμορ, αγάπη και αλήθειες.



(Μ)πάντα με δυσκολίες


Η τρίτη στη σειρά ταινία έχει τίτλο The Band’s Visit και έρχεται από το Ισραήλ.


h4cmovie2

Καταγράφει, δε, τις περιπέτειες των οκτώ μελών της Ορχήστρας της Αστυνομίας, οι οποίοι προσκαλούνται από το Ισραήλ στην Αίγυπτο, για να εμφανιστούν σε ένα πολιτιστικό κέντρο στην Petah Tiqva. Ωστόσο, ο ήχος του «π» δεν υπάρχει στα αραβικά και συχνά αντικαθίσταται από το «μπ».  Έτσι, οι οκτώ μουσικοί παίρνουν το λεωφορείο για την πόλη Bet Hatikva, στη μέση του πουθενά, όπου δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής αυθημερόν, αλλά ούτε ξενοδοχεία για τη διανυκτέρευσή τους. Μέχρι που συναντούν την Ντίνα, ιδιοκτήτρια ενός μικρού εστιατορίου, η οποία προτείνει να τους φιλοξενήσει.


Την τελευταία Πέμπτη του Σεπτέμβρη, στις 27 του μήνα, θα προβληθεί η ταινία The Maid.


h4cmovie4
Χιλιανής παραγωγής 2009, η ταινία παρακολουθεί τη σύγκρουση της Ρακέλ, οικιακής βοηθού σε μια εύπορη οικογένεια, με τη νεοπροσληφθείσα Σόνια, η οποία είναι μεγαλύτερη και με εμπειρία. Οι δυο τους δεν αργούν να έρθουν σε σύγκρουση.



Τα τρέιλερ


A Separation, Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου


Amreeka, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου


The Band's Visit, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου


The Maid, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου


+ Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 20:30. Εισιτήρια προς 3 ευρώ (συν αναψυκτικό). Το Σπίτι της Συνεργασίας βρίσκεται έναντι του Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ