Στην τελική ευθεία για την έκθεση του Ελ Γκρέκο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 6.9.2012

Το έδαφος για να υποδεχτεί έργα του Ελ Γκρέκο προετοιμάζει το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, το οποίο θα εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: από τον Χάνδακα στο Τολέδο. Στα βήματα μιας ευρωπαϊκής διαδρομής», στις 5 Οκτωβρίου 2012.



Τέσσερα έργα από το Λονδίνο και τρία από την Αθήνα φτάνουν στην Κύπρο για την έκθεση, η οποία περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδράις του Συμβουλίου της Ε.Ε.



Εκτός από τα μεγάλα έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστότερου ως Ελ Γκρέκο [1541-1614], η έκθεση θα περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Κρητικού ζωγράφου, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ισπανία, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος.



+ Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σύντομα. 



ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: «Η προσκύνηση των Μάγων» [1565-1567], ένα από τα έργα του Ελ Γκρέκο που θα δούμε στο Λεβέντειο, το οποίο προέρχεται από την Αθήνα και το Μουσείο Μπενάκη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ