Νέα δουλειά του Γκλυν Χιούζ στον πολυχώρο Κατ' Οίκον

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 7.9.2012

Νέα έργα του Γκλυν Χιούζ θα παρουσιάσει αυτό τον μήνα ο πολυχώρος τεχνών Κατ' Οίκον. 


Μια από τις σημαντικότερες μορφές της κυπριακής τέχνης, ο 81χρονος σήμερα Γκλυν Χιουζ έχει διαμορφώσει την τέχνη του σε συνάρτηση με τον τόπο και το τοπίο της Κύπρου, όπου ζει από το 1956.


Παράλληλα, ο ρόλος του στη διαμόρφωση του σύγχρονου εικαστικού τοπίου στην Κύπρο υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικός.


glyn1
Το 1960 ίδρυσε την γκαλερί Απόφαση με τον Χριστόφορο Σάββα ενώ βαρύνουσα σημασία είχε και η στήλη που διατηρούσε στην Cyprus Weekly με κριτικά σημειώματα και παρουσιάσεις της εικαστικής ζωής του τόπου.


«… Η Κύπρος με έκανε ζωγράφο. Πιστεύω πως είναι το νησί που με δημιούργησε, θεωρώ τον εαυτό μου Κύπριο ζωγράφο. Για μένα η σχέση μου με τον τόπο υπήρξε καθοριστική», είχε πει για τη διαμόρφωση της τέχνης του και του ιδίου ως ζωγράφου ο Γκλυν Χιουζ σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Π».


+ Η έκθεση στον πολυχώρο Κατ' Οίκον [στην οδό Περικλέους και Αρσινόης γωνία] στην παλιά Λευκωσία, εγκαινιάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου στις 19:30  και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 17:00-20:00 εκτός Κυριακής. Πληροφορίες τηλ. 96510261.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ