Ο Ανδρέας Πάντζης πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Δράμας

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 8.9.2012

Ο Κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης είναι ο πρόεδρος της φετινής Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, που ξεκινά την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.


Η φετνή διοργάνωση επιφυλάσσει την προβολή 84 ελληνικών ταινιών, 55 ξένων και πολλά αφιερώματα ανάμεσα στα οποία και ένα στον κορυφαίο δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο.


Άλλωστε η αφίσα της φετινής διοργάνωσης με την ομπρέλα - σήμα κατατεθέν στον κινηματογράφο του Αγγελόπουλου, είναι ο τρόπος του Φεστιβάλ Δράμας για να αποχαιρετίσει τον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό που έχασε τη ζωή του στις αρχές του χρόνου.


Τρεις ταινίες από Κύπρο


Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, τρεις ταινίες κυπριακής παραγωγής ταξιδεύουν στη Δράμα και διεκδικούν τα βραβεία της διοργάνωσης. Πρόκειται για τις ταινίες «Στάχυα» του Σάιμον Φαρμακά, «God’s Amnesia» του Χρίστου Χριστοδούλου και 11:50 του Στυλιανού Κωνσταντίνου.


Εκτός από τον Ανδρέα Πάντζη, ο οποίος θα προεδρεύει της Κριτικής Επιτροπής για το διαγωνιστικό του εθνικού τμήματος [εδώ περιλαμβάνονται και οι κυπριακές ταινίες], μέλη της Επιτροπής είναι οι Τάκης Γιαννόπουλος (μοντέρ), Γιάννης Γλέζος (μουσικοσυνθέτης), Χρήστος Δήμας (σκηνοθέτης) και ο επίσης κυπριακής καταγωγής Νίνος Φένεκ Μικελίδης (δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου).


www.dramafilmfestival.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ