Μικρά κινηματογραφικά διαμάντια στο Θέατρο Ριάλτο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 15.9.2012

Στις 13 Οκτωβρίου σηκώνει αυλαία στο Θέατρο Ριάλτο το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, όπου θα δούμε ταινίες μικρομηκάδων από την Κύπρο και τον διεθνή χώρο.


Η φετινή δεύτερη έκδοση του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου.


Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα δούμε μεταξύ πολλών άλλων, ταινίες μικρού μήκους των Κύπριων σκηνοθετών Ηλία Δημητρίου [Fish n' chips], Σταύρου Παπαγεωργίου [Eντελέχεια] και Γιάννη Οικονομίδη [Μαχαιροβγάλτης, Η Ψυχή στο Στόμα].


Στόχος του φεστιβάλ, την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου έχουν η Αλεξία Ρόιντερ και ο Ιωακείμ Μυλωνάς, είναι να αναδείξει την ταινία μικρού μήκους ως ένα ξεχωριστό είδος κινηματογραφικής δημιουργίας και έκφρασης, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μερικές από τις καλύτερες διεθνείς και εγχώριες παραγωγές [ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια, πειραματικές ταινίες, μυθοπλασία].


Εκτός από τον κύριο κορμό του φεστιβάλ, που εκτείνεται χρονικά σε μια βδομάδα καθημερινών προβολών, θα πραγματοποιηθούν κινηματογραφικά εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις.


Στο διαγωνιστικό τμήμα θα προβληθούν -και θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ- συνολικά 66 ταινίες, από τις οποίες οι 16 προέρχονται από Κύπριους σκηνοθέτες. Τα βραβεία του φεστιβάλ ξεπερνούν σε αξία τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Η Κριτική Επιτροπή:
Την πενταμελή Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν οι:

Αντώνης Παπαδόπουλος, (Πρόεδρος Επιτροπής), Ελλάδα. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

• Insa Wiese, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ρέγκενσμπουργκ, Γερμανία

• Joe Tunmer, Σκηνοθέτης, Ηνωμένο Βασίλειο, 2ο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2011 για την ταινία του "Conversation Piece"

• Ηλίας Δημητρίου, Σκηνοθέτης, Κύπρος, Βραβείο Glocal Images στο Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2012» για την ταινία του «Fish n' chips", Βραβευμένος για ταινίες μικρού μήκους

• Gerald Weber– Sixpack Films, Διεθνής Διανομή και Πώληση Αυστριακών Ταινιών Μικρού Μήκους, Αυστρία

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κυρίου Αντρέα Χρίστου.
Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.isffc.com.cy


Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο.


+ Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: Ριάλτο, τηλ. 77777745, facebook: Int'l Short Film Festival of Cypruswww.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ