Οι «J.Kriste, Master of Disguise» στα Κύπρια

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 19.9.2012

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ, οι J.Kriste, Master of Disguise παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με το έργο “The Age of Now”.


Θα δοθούν δύο συναυλίες: στις 11 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού και στις 12 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στη Λευκωσία.


Πρόκειται για το προσωπικό project του Κύπριου μουσικού και συνθέτη Λευτέρη Μουμτζή, τον οποίο το κυπριακό μουσικόφιλο κοινό γνώρισε τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από τον δίσκο “Girls, Ghosts and Gods” και τις ζωντανές εμφανίσεις που τον συνόδευσαν.


Όπως και στην προηγούμενη δισκογραφική του δουλειά, ο Μουμτζής συνεχίζει τη μουσική του εξερεύνηση ανάμεσα στους πολιτισμούς στους οποίους έχει ζήσει, κυριολεκτικά και ακουστικά.


Σαν αποτέλεσμα, οι συνθέσεις και οι ενορχηστρώσεις του σε παραπέμπουν σε ένα κόσμο όπου τα σύνορα και οι μουσικές ταμπέλες καταρρέουν. H ευφάνταστη χρήση και ο συνδυασμός των ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών, παραδοσιακών και κλασικών μουσικών οργάνων, σε συνάρτηση με τις φωνητικές ερμηνείες, προσφέρουν μια άχρονη και ονειρική ακουστική εμπειρία.


Οι δύο συναυλίες που θα δοθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ, προηγούνται της κυκλοφορίας του ομώνυμου δίσκου «The Age of Now» των J. Kriste, Master of Disguise, τον Δεκέμβριο 2012.


Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στον δίσκο είναι με αγγλόφωνο στίχο, ενώ όπως ο ίδιος ο Λευτέρης Μουμτζής αναφέρει, «πρόκειται για ένα δίσκο βαθιά συνδεδεμένο με το «τώρα» και την αξιοποίησή του».


Σε μια εποχή όπου τίποτα πλέον δεν είναι βέβαιο, ο ταλαντούχος μουσικός αναζητά «αυτά που πραγματικά μας γεμίζουν» και πλάθει ένα δικό του μουσικό κόσμο, φτιαγμένο από συναισθήματα αγάπης προς τον άνθρωπο και τη φύση του.


Σε σχετικό σημείωμα αναφέρεται:


«Τα τραγούδια του δίσκου πραγματεύονται τη διπολική πτυχή που μας επιβάλλει η τάση προς την παγκοσμιοποίηση, δηλαδή από τη μια της αποκέντρωσης / αποξένωσης του ανθρώπου και των κοινωνιών από τους βασικούς πυρήνες της ύπαρξής τους (περιβάλλον στο οποίο έχουν γεννηθεί κ.λπ.) και από την άλλη την ευκαιρία γόνιμης αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους και τις άλλες κοινωνίες».


To “The Age of Now” θα παρουσιαστεί ζωντανά στα Κύπρια 2012 σε δύο συναυλίες, σε Λεμεσό και Λευκωσία, από 11μελή μπάντα που θα αποτελείται από ιδιαίτερα ταλαντούχους μουσικούς από Κύπρο και Ελλάδα.


j.kriste2
j.kriste3

Η σύνθεση έχει ως εξής:


Φωνή - κιθάρα: Λευτέρης Μουμτζής
Πλήκτρα - κρουστά: Δημήτρης Κακαβούλης
Βιολί: Παύλος Μιχαηλίδης
Βιόλα: Φώτης Σιώτας
Τσέλο: Σοφία Ευκλείδου
Μπάσο: Μάριος Μιχαήλ
Τύμπανα - κρουστά: Αντρέας Τραχωνίτης
Φλάουτο: Στέλιος Ρωμαλιάδης
Κανονάκι: Ελευθερία Δαουλτζή
Φωνητικά: Zara der Arakelian, Μικαέλα Τσαγγάρη
Χορός: Natalie Heller
Οπτική επένδυση – Βίντεο προβολές: Γιώργος Ιωάννου



Παραγγελία του δίσκου


Στις δύο συναυλίες, το κοινό θα μπορεί να παραγγείλει τον δίσκο αποκλειστικά.


Με την παραγγελία, ο αγοραστής θα λάβει πρόσβαση σε τρία επιπλέον τραγούδια τα οποία θα μπορεί να αποκτήσει σε ψηφιακή μορφή: ένα από τον δίσκο και δύο ακυκλοφόρητα, μαζί με φωτογραφικό υλικό που τα συνοδεύει.


Στη συνέχεια θα λάβει τον δίσκο ταχυδρομικώς με την επίσημή του κυκλοφορία στις αρχές Δεκεμβρίου.


+ Πληροφορίες www.louvana.com.cy /www.facebook.com/JKristeMasterOfDisguise
Ταμεία προπώλησης εισιτηρίων:
Λευκωσία: Κινηματοθέατρο Παλλάς [τηλ. 22410181]
Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο [τηλ. 77777745] και www.rialto.com.cy
Κηποθέατρο Λεμεσού: τηλ. 25343341, 25582268


Για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κύπρια 2012, πατήστε εδώ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ