Επίτιμη διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα αναγορευτεί η συγγραφέας Άλκη Ζέη.
Η γνωστή συγγραφέας βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, θα αναγορευτεί επίτιμη διδάκτωρ σε ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η Άλκη Ζέη, σταθερή αξία για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και προτείνονται για ανάγνωση και μελέτη στα σχολεία όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού.
Διαβάζοντας κανείς τα βιβλία της διακρίνει τα ζωηρά αφηγηματικά πρόσωπα, το διάσπαρτο χιούμορ, το νεύρο, την καλοδουλεμένη πλοκή και την εξαιρετική λογοτεχνικότητα του κειμένου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΣΤΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ»
Χωρίς ίχνος διδακτισμού, η Άλκη Ζέη δίνει μέσα από τα βιβλία της αφορμή για προβληματισμό και περισσότερη αναζήτηση πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων.
Το πλούσιο συγγραφικό έργο της Άλκης Ζέη, που έχει αγαπηθεί τόσο από το κοινό και αποτελεί σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Πιο αναλυτικά, κυκλοφορούν οι παρακάτω τίτλοι:
Η ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Ο ΘΕΙΟΣ ΠΛΑΤΩΝ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΡΑΓΙΕΣ
Η ΜΩΒ ΟΜΠΡΕΛΑ
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ
ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΝΙΒΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΡΒΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΟΒΕΣ