The Healer: φοιτητική ταινία για την κοινωνική ενσωμάτωση

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 24.9.2012

Μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τη συμμετοχή των νέων και την κοινωνική ενσωμάτωση, προβλήθηκε στην Σύνοδο Νεολαίας της Κυπριακής Προεδρίας στη Λευκωσία. 


Την ταινία δημιούργησαν φοιτητές του τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου [ΤΕΠΑΚ].



Δημιουργοί της ταινίας The Healer είναι οι φοιτητές Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αντωνία Αριστοτέλους, Μιχάλης Ευριπίδη και Κρίτωνας Φλωρίδης. Την ταινία επέλεξε για προβολή στη Σύνοδο Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 11 Σεπτεμβρίου, το Συμβούλιο Νεολαίας.


Η ταινία αφορά στη συμμετοχή των νέων με μεταναστευτικό υπόβαθρο και την κοινωνική ενσωμάτωση τους μέσα σε μια πολυπολιτισμική και  διαφοροποιημένη Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα θέμα που αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα νεολαίας κατά την Κυπριακή Προεδρία.


Η δημιουργία του βίντεο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Κινηματογραφική Παραγωγή ΙΙ το οποίο διδάσκει η Γιάννα Αμερικάνου, όπου διαφορετικές ομάδες φοιτητών αφέθηκαν να προετοιμάσουν τις ιδέες τους και να αναπτύξουν τα σενάριά τους με συγκεκριμένη θεματολογία και κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από την καθηγήτρια.


Η ταινία Healer άνοιξε την εκδήλωση στην οποία είχαν παραστεί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ασχολούνται με θέματα νεολαίας, μεταξύ των οποίων η επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, Ανδρούλλα Βασιλείου, ο υπουργός  Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού φόρουμ νεολαίας  Peter Matjasic.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η προβολή του βίντεο «The Healer» απέσπασε πάρα πολύ καλές κριτικές κατά την τελετή έναρξης και θα δοθούν πιστοποιητικά από τον Υπουργό Παιδείας, για την συμμετοχή των φοιτητών στα πλαίσια της Συνόδου Νεολαίας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ