«Μια Νέα Μέρα στην Κύπρο»: τοπική νεανική ορμή στα καλύτερά της

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 16.12.2013

Την 21η Δεκεμβρίου 2013, οι μη κερδοσκοπικές κολεκτίβες Xorko, Ξαρκής και The Cyprus Dossier ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν την εκδήλωση «Μια Νέα Μέρα στην Κύπρο».


Πρόκειται, όπως αναφέρουν, για ένα «εορτασμό των προσπαθειών των νέων της Κύπρου να πάρουν επιτέλους τα πράγματα στα χέρια τους».


Ο σημαντικός αυτός εορτασμός θα λάβει χώρα στο περίπτερο «Ελλάς», στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου.


Το σκεπτικό


«Τα τελευταία χρόνια (τόσο πριν όσο και μετά την κρίση) η Κύπρος βυθίζεται όλο και περισσότερο μέσα σε φόβους μιας κοινωνικο-οικονομικής κατάρρευσης, εγκλωβισμένη από την συστηματική διαστρέβλωση ανίκανων ηγετών και την πολιτιστική στασιμότητα. Αυτή όμως είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τις νέες γενιές.


Μη-κερδοσκοπικές κολεκτίβες όπως το Xorko, το Ξαρκής και το The Cyprus Dossier αποτελούν μερικές από τις βαθιές αναπνοές καθαρού αέρα που εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στο κέντρο αυτής της αποπνικτικής εξαθλίωσης, προσπάθειες που θρέφουν το νησί με ελπίδα και ανένδοτη πίστη στην κουλτούρα και τους ανθρώπους του – μια υπενθύμιση ότι είμαστε κάτι περισσότερο από οικονομικές μεταβλητές».


A New Day3

Το πρόγραμμα


Καθόλη τη διάρκεια της μέρας, το Ξαρκής θα κάνει την εμφάνισή του με δημιουργικά εργαστήρια, αγορά και παρουσιάσεις προς τιμήν τόσο της παραδοσιακής όσο και της σύγχρονης κυπριακής κουλτούρας. Το πρόγραμμα θα τελειώσει με ζωντανή μουσική και θέατρο.


Το βράδυ, το Xorko θα εξαπολύσει ένα μουσικό μεγαθήριο, παρουσιάζοντας συναρπαστικούς νέους DJ και παραγωγούς που θα παίζουν στους ρυθμούς της πανίσχυρης ενέργειας της νεολαίας.

Επίσης, το The Cyprus Dossier θα κυκλοφορήσει το 6ο του τεύχος, με τίτλο Μια Νέα Μέρα στην Κύπρο.


Θα υπάρχουν ζεστά ροφήματα, κρασί και φαγητό καθόλη τη διάρκεια του event.


Το πρόγραμμα για τη μέρα, που θα αρχίσει στις 10 το πρωί, θα είναι δωρεάν εκτός από κάποια συγκεκριμένα εργαστήρια.


Το βραδινό πρόγραμμα θα κοστίζει 10 ευρώ με ένα ποτό, αρχίζοντας από τις 10 τη νύχτα μέχρι αργά.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα κόστη του event, την εκτύπωση του The Cyprus Dossier και την υποστήριξη των δράσεων όλων των μη-κερδοσκοπικών κολεκτίβων που θα λάβουν μέρος.

+ Περισσότερες πληροφορίες: facebook event και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των κολεκτίβων: Cyprus Dossier / Xorko Collaborative Art Movement / Ξαρκής

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ