No_Body Festival | Χάρης Κούσιος

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 3.11.2012


Το «Παράθυρο» παρουσιάζει τις συμμετοχές στο φετινό 4ο Φεστιβάλ Χορού, Κίνησης και Παραστατικών Τεχνών, το οποίο ξεκινά με διαλέξεις και βιντεοπαρουσιάσεις την 1η Νοεμβρίου στο Θέατρο Ένα Λευκωσίας και συνεχίζεται με παραστάσεις στις 3 και 4 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς.



~ Χάρης Κούσιος | ΜΑΝ





  • Πώς ξεκίνησες στον χώρο του περφόρμανς;




Πάντα κυριαρχούσε ο χορός στη ζωή μου και η έννοια της δημιουργίας.





  • 30 λέξεις για το τι κάνεις στο φετινό No_Body.




Παρουσιάζω το δεύτερο σε σειρά έργο από την έρευνα που κάνω μαζί με την σκηνοθέτη Μίνα Λαμπροπούλου στην Αθήνα, γύρω από το θέμα της εξουσίας. Το έργο ονομάζεται “MAN” και φανερώνει την ευάλωτη πλευρά του άντρα απέναντι στις νέες συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσει. Μιλώ για τις πιεστικές και οριακές συνθήκες που φέρνει η οικονομική αλλά και γενική κρίση που ακόμα δεν έφτασαν στην Κύπρο.





  • Πώς κατέληξες στην θεματολογία σου;




Με την τεράστια αλλαγή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας δε θα μπορούσε να με απασχολεί τίποτε άλλο παρά μόνο η πηγή του προβλήματος. Που για μένα αυτή είναι η εξουσία και η διαχείρισή της. Κοινωνικά, πολιτικά και προσωπικά.





  • Υπάρχει κάποια μορφή τέχνης με την οποία δεν έχεις σχέση;




Με κάποιες μορφές έχω άμεση και με κάποιες άλλες έμμεση σχέση.





  • Η εντοπιότητα παίζει ρόλο στη δουλειά σου; Γιατί;




Ο τόπος και η ρίζα του κάθενος παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στο χαρακτήρα του έργου του. Όποιο και να είναι αυτό.



+ Η παράσταση ΜΑΝ παρουσιάζεται την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς. Την ίδια μέρα παρουσιάζουν την δουλειά τους οι Thereby Hangs a Tail [THAT], Θεατρική Ομάδα Μίτος και ο Achim Wieland. 


Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου παρουσιάζουν την δουλειά τους ο Διομήδης Κουφτερός, η Ομάδα Σώμα, η Ελεάνα Αλεξάνδρου και οι Ασώματες Δυνάμεις.


Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00.


Κρατήσεις στο Θέατρο Παλλάς, 16:00-19:00, τηλ. 22410181.


Εισιτήρια προς 10 ευρώ το βράδυ.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ