Al Di Meola και Gonzalo Rubalcaba μαζί στο Ριάλτο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 12.11.2012

Έχοντας αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό στην Κύπρο, o βιρτουόζος κιθαρίστας Al Di Meola επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο συνεργαζόμενος με τον χαρισματικό πιανίστα Gonzalo Rubalcaba.


Για μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Ριάλτο φτάνουν στην Κύπρο στις 17 Δεκεμβρίου ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας Al Di Meola και ο εξαίρετος πιανίστας Gonzalo Rubalcaba.


Αμφότεροι κορυφαίοι στο είδος τους, έχουν συνεργαστεί ήδη στην πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Αl Di Meola με τίτλο Pursuit of Radical Rhapsody και ακολούθησε η επί σκηνής συνεργασία τους σε μια διεθνή περιοδεία.



Επιστροφή με αξιώσεις


Ο Al Di Meola επιστρέφει στη Λεμεσό δύο χρόνια μετά την πρώτη του συναυλία στο κατάμεστο Ριάλτο, όπου είχε «σταθμεύσει» στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο World Sinfonia.


Φιλοξενούμενος και πάλι στο λεμεσιανό θέατρο, ο Al Di Meola αποδεικνύεται ένας κιθαρίστας με «επίμονους» θαυμαστές και στην Κύπρο, αφού το ενδιαφέρον για τη νέα του συναυλία είναι ήδη μεγάλο.


Ο ιταλικής καταγωγής κιθαρίστας από το Νιου Τζέρσεϊ, πέρασε από πολλά κύματα... ήχου μέχρι να φτάσει σε ένα δικό του ύφος, αλλά και μια αριστοτεχνική ικανότητα επί του έγχορδου οργάνου. Με βάση την κλασική μουσική, ο Al Di Meola είχε πάντα τα αυτιά του ανοιχτά στη σάλσα και την τζαζ μουσική. Γι’ αυτό κάποια στιγμή έστρεψε τους πειραματισμούς του από τη μια στην παραδοσιακή μουσική της Βραζιλίας, από την άλλη στο φλαμέγκο και το ταγκό. Έγινε έτσι γρήγορα ένας περιζήτητος μουσικός, τον οποίο εκτίμησε ιδιαιτέρως και ο Chick Corea, ώστε σύντομα να γίνει μέλος του συγκροτήματός του.


Σήμερα ο Al Di Meola είναι όχι μόνο ένας ευφυής κιθαρίστας αλλά και συνθέτης, με κλασικές επιτυχίες όπως τα «Elegant Gypsy» και «Casino». Οι ομώνυμοι δίσκοι είναι στη λίστα με τους ευπώλητους δίσκους παγκοσμίως.


Το ταλέντο του Αl Di Meola δεν αναγνωρίστηκε μόνο από το κοινό αλλά και από κορυφαίους μουσικούς οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του: οι Luciano Pavarotti, Paco De Lucia, Paul Simon, Stevie Wonder, Phil Collins, Carlos Santana και Frank Zappa είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς.


 


Γρήγορα πλήκτρα


Ο Gonzalo Rubalcaba έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Πρόκειται για έναν πιανίστα ο οποίος έχει στο ενεργητικό του 15 υποψηφιότητες και τέσσερις νίκες στα βραβεία Grammy και αποτελεί μια «δύναμη» στον κόσμο της μοντέρνας τζαζ.


Γεννημένος στην Κούβα και από το 2003 Αμερικανός πολίτης, ο Rubalcaba έχει αφομοιώσει στη μουσική του τα παραδοσιακά και φολκλορικά στοιχεία της κουβανέζικης παράδοσης, γεγονός που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους συνθέτες της σύγχρονης τζαζ.


Και οι δικές του συνεργασίες αξίζουν αναφοράς: Dizzy Gillespie, Ignacio Berroa, Chick Corea, Herbie Hancock και πολλοί άλλοι αναγνώρισαν το ταλέντο του 49χρονου Rubalcaba, η καριέρα του οποίου έχει ήδη εκτοξευθεί.


 


+ Η συναυλία θα δοθεί στις 17 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στο Θέατρο Ριάλτο. Πληροφορίες τηλ. 77777745 και ηλεκτρονικό εισιτήριο www.rialto.com.cy.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©ΒRUNO BOLLAERT | volume12.net

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ