Στο σφυρί το αρχικό κολάζ για το άλμπουμ Sgt Pepper των Beatles

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 13.11.2012

Όχι μόνο οι φιλότεχνοι αλλά και οι φιλόμουσοι αναγνωρίζουν αμέσως αυτή την εικόνα: πρόκειται για το αυθεντικό κολάζ του σερ Πίτερ Μπλέικ για τον δίσκο των Beatles 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band', το οποίο δημοπρατείται στις 13 Νοεμβρίου από τον οίκο Sotheby's του Λονδίνου.


Ο εν λόγω δίσκος είναι ένας από τους πιο περιζήτητους όλων των εποχών και αποτελεί σταθμό στην ιστορία της μουσικής [με τον κριτικό Κένεθ Τάιναν να δηλώνει πως η κυκλοφορία του αποτέλεσε μια «αποφασιστική στιγμή για τον δυτικό πολιτισμό»].


Το περίφημο έργο του Μπλέικ δημοπρατείται μαζι με άλλα 18 σημαντικά έργα από την εξαιρετική συλλογή του αρχιτέκτονα Colin   St John 'Sandy' Wilson [1922-2007], στο πλαίσιο της δημοπρασίας Μοντέρνα και Μεταπολεμική Βρετανική Τέχνη.


Το έργο φέρει τιμή εκτίμησης 50-80 χιλιάδες βρετανικές λίρες και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Sotheby's, James Rawlin, πρόκειται για ένα κομμάτι στον ακρογωνιαίο λίθο της ιστορίας της ροκ μουσικής, καθώς το άλμπουμ Stg Pepper's Lonely Hearts Club Band ήταν το πρώτο 'κόνσεπτ άλμπουμ', όπου η μουσική, η ιστορία, η εικόνα και η ειδίκευση στο στούντιο συναντήθηκαν.


Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω έργο βγαίνει στο σφυρί.


Ο Μπλέικ γνώρισε τους Beatles μέσω του ατζέντη του, Ρόμπερτ Φρέιζερ. Για την δημιουργία της εικόνας, συνεργάστηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τον Τζον Λένον.


ΠΗΓΗ: ART DAILY

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ