To Tune In πάει Βρυξέλλες

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 13.11.2012

Στο Κέντρο Τεχνών Bozar παρουσιάζεται στις 19 Νοεμβρίου το σόλο έργο Tune In της Λίας Χαράκη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κύπρου για την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.


Στο Tune In, η περφόρμερ και χορογράφος Λία Χαράκη ερεύνησε πώς η κίνηση και μόνο μπορεί να προκαλέσει συναίσθημα, αφού παρακολουθώντας αυτή τη διαδικασία ο θεατής μπορεί να φτάσει σε μια νέα σωματική/συναισθηματική κατάσταση.

Πρόκειται για το δεύτερο σε μια σειρά έργων με έρευνα πάνω στο πώς η επανάληψη μπορεί να προκαλέσει κιναισθητική αντίδραση [‘Again 2011 Old Music New Dance project-Πολωνία, ntuNition' πρεμιέρα Οκτώβριος 2012].

Αναφέρει για το έργο η Χριστιάνα Γαλανοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του MIRfestival, συνεργάτιδα στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας:

«Εντελώς ολοκληρωμένη δουλειά, έντονο καλλιτεχνικό στίγμα και καταπληκτική ερμηνεία από την ίδια τη χορογράφο – χαρισματική ερμηνεύτρια. Μινιμαλιστικό, σαν χειρονομία μιας σίγουρης καλλιτεχνικής γραφής... Η δημιουργός έχει καταφέρει να προσδώσει στην επαναληπτική κίνηση πρόσωπο και συναίσθημα, κάτι το οποίο είναι σπάνιο.»

Το Tune  In παρουσιάστηκε ήδη στην Πλατφόρμα χορού Κύπρου, στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Κύπρου, στο Διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Τον Δεκέμβριο το έργο θα παρουσιαστεί στο θέατρο Korzo στη Χάγη, τον Ιανουάριο στο Dublin Dance festival στην Ιρλανδία και στην Πράγα.

Συντελεστές

Ιδέα/ Δημιουργία / Ερμηνεία: Λία Χαράκη

Μουσική και σχεδιασμός ήχου: Παντελής Διαμαντίδης

Σύμβουλος-καθοδηγητής: Εύη Χαράκη Μαχαιρά

Φωτιστής: Alexander Jotovic

Ηχολήπτης: Γιάννος Ιωνάς 

Πληροφορίες  στις ιστοσελίδες www.liaharaki.com, www.bozar.be

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ