Στο σφυρί το καπέλο και το μπαστούνι του Τσάρλι Τσάπλιν

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 14.11.2012

Τα δύο πιο αναγνωρίσιμα «αξεσουάρ» του Τσάρλι Τσάπλιν στον ρόλο του «αλητάκου», το καπέλο και το μπαστούνι του, βγαίνουν στο σφυρί στις 18 Νοεμβρίου, με τις τιμές εκτίμησής τους να αγγίζουν τις 30 και 40 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.


Την δημοπρασία διοργανώνει ο οίκος Bonham's στο Λος Άντζελες.


Συγκεκριμένα, το καπέλο του Σαρλό εκτιμάται να πωληθεί έναντι του ποσού των 31 χιλιάδων ευρώ και το μπαστούνι έναντι του ποσού των 42 χιλιάδων ευρώ.


Είναι, πάντως, άγνωστο πόσα τέτοια καπέλα και μπαστούνια υπάρχουν ακόμη.  Τα συγκεκριμένα δύο προέρχονται από ιδιωτική συλλογή ατόμου που συνδέεται άμεσα με την οικογένεια Τσάπλιν.


Το μπαστούνι και το καπέλο του αλητάκου σηματοδοτούν όχι μόνο την καριέρα του ίδιου του Τσάπλιν αλλά ολόκληρη την εποχή του βωβού κινηματογράφου, του οποίου ο ίδιος υπήρξε ίσως ο διασημότερος εκπρόσωπος.


Η τελευταία φορά κατά την οποία εμφανίστηκε ο αλητάκος στη μεγάλη οθόνη ήταν στους «Μοντέρνους Καιρούς» του 1936.


Charlie+Chaplin

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ