The Help, από σήμερα στο Σινέ Στούντιο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 23.11.2012

Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ
Παίζουν οι: Βαϊόλα Ντέιβις, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Έμα Στόουν, Οκτάβια Σπένσερ.


Στο Τζάκσον του Μισισιπή τη δεκαετία του ’60, οι μαύρες υπηρέτριες είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα σπίτια των ευκατάστατων λευκών.



Σε μία εποχή όπου οι φυλετικοί διαχωρισμοί παραμένουν και το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων ξεκινά τον δύσκολο δρόμο του, οι γυναίκες αυτές είναι ικανές να αναθρέψουν με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά των αφεντικών τους, τη στιγμή που υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν ξεχωριστή τουαλέτα. Κάποια στιγμή η νεαρή Σκίτερ επιστρέφει στη γενέτειρά της από τις σπουδές, σκοπεύοντας να γίνει συγγραφέας.


Η ιδέα της όμως να γράψει ένα βιβλίο γεμάτο από μαρτυρίες μαύρων υπηρετριών, οι οποίες θα παρουσιάζουν από τη δική τους οπτική τη ζωή τους στα σπίτια των λευκών, αναμένεται να αναστατώσει τον περίγυρό της, ενώ καλείται να αντιπαρέλθει την επιφυλακτικότητα των υπηρετριών να πουν την αλήθεια.


Η ταινία προτάθηκε και απέσπασε αρκετές διακρίσεις μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου για την Οκτάβια Σπένσερ.


+ Η ταινία προβάλλεται στο Σινέ Στούντιο, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στις 23, 25, 27 και 29 Νοεμβρίου, στις 21:00 [την Κυριακή στις 20:00].


Πληροφορίες: Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου, τηλ. 96420491 και www.ofk.org.cy.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ