Marina Abramovic: the artist is present | Προβολή στο Σινέ Στούντιο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 27.11.2012

Το ντοκιμαντέρ που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, με τίτλο Marina Abramovic: The Artist is Present, προβάλλεται στις 3 Δεκεμβρίου στο Σινέ Στούντιο στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Βραδιές ντοκιμαντέρ» [Doc Nights].


Την προβολή διοργανώνει η Βrave New Culture, η διοργανώτρια αρχή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στη Λεμεσό και αποτελεί την κυριότερη πλατφόρμα προβολής συγχρόνου, δημιουργικού ντοκιμαντέρ στην Κύπρο.


Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Μάθιου Άκερς, καταγράφει την συνάντηση της διάσημης περφόρμερ καλλιτέχνη με το κοινό της, στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσής της στο ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης.


Σε αυτή την έκθεση, η Αμπράμοβιτς ζητούσε από τους θαυμαστές της να καθίσουν ακίνητοι απέναντί της και να την κοιτάξουν στα μάτια!



Doc Nights


Στις Βραδιές Ντοκιμαντέρ θα προβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα δημιουργικά ντοκιμαντέρ τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης γλώσσας του διεθνούς ντοκιμαντέρ.


Στόχος της εκδήλωσης είναι να δίνει την ευκαιρία στους θεατές να έρχονται σε συχνή επαφή με τις σύγχρονες τάσεις του δημιουργικού ντοκιμαντέρ και να παρακολουθούν ταινίες ντοκιμαντέρ οι οποίες έχουν την ικανότητα να προσφέρουν διαφορετικά πεδία στη θεώρηση της πραγματικότητας, να καταγράφουν αθέατες και παρεξηγημένες πλευρές του κόσμου και να αφουγκράζονται την ιστορία, την κοινωνία, την εξέλιξη του πολιτισμού.


+ Η προβολή θα γίνει την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Σινέ Στούντιο στη Λευκωσία [Πανεπιστήμιο Λευκωσίας], στις 21.00.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ