Διαμαντής αξίας 33 χιλιάδων ευρώ σε δημοπρασία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 28.11.2012

Έναντι του ποσού των €32,914 πωλήθηκε το έργο «Τραγωδία», του Αδαμάντιου Διαμαντή, στο πλαίσιο δημοπρασίας του Οίκου Ψαθάρη, στη Λευκωσία.


Το έργο σχεδόν διπλασίασε την αρχική τιμή εκτίμησης των 18 χιλιάδων ευρώ.


Εντυπωσιακή ήταν και η συνολική επιτυχία της 13ης Δημοπρασίας του Οίκου Ψαθάρη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον: η δημοπρασία απέφερε έσοδα ύψους €230.350, ξεπερνώντας το ολικό ποσό της κατώτερης τιμής εκτίμησης όλων των έργων, το οποίο ανερχόταν στις €201.000.


Από τα 115 έργα του καταλόγου πουλήθηκαν τα 82, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71% και 114% [by value].


Από τα 74 έργα του καταλόγου Κυπρίων καλλιτεχνών πουλήθηκα τα 60 [80%] και από τα 41 έργα Ελλήνων πουλήθηκαν τα 22 [53%].


Την υψηλότερη τιμή κατακύρωσης μετά το έργο του Διαμαντή πέτυχε το έργο του Χριστόφορου Σάββα «Κοπέλα στα ροζ», στα €21.159.


savvachr

Ακολούθησε το έργο «Ετοιμασία γάμου» του Μιχαήλ Κάσιαλου, με τιμή πώλησης €19,983.


kashialos

Την τέταρτη θέση κατέλαβε το έργο του Ανδρέα Λαδόμματου «Κόσκια σε στενό δρομάκι με ουρανιά παράθυρα», το οποίο μάλιστα τριπλασίασε [!!] την  τιμή εκκίνησης των €5.000, φθάνοντας στην τιμή πώλησης των €17.632.


ladommatos

Κτυπήματα


Τα περισσότερα κτυπήματα στη δημοπρασία δέχτηκε το έργο του Χαρίλαου Δίκαιου «Χωρικοί στην παραλία». Με τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ, το έργο έφτασε μετά από 20 κτυπήματα την τιμή των €2.351.


Δεκαεπτά κτυπήματα δέχθηκε το έργο του Α. Λαδόμματου με τίτλο «Από τη σειρά παράθυρα», το οποίο από την τιμή εκκίνησης των €1.000 έφτασε στην τιμή πώλησης των €3.879.


Το έργο «Κόσκια σε στενό δρομάκι με ουρανιά παράθυρα», εξάλλου, δέχτηκε 15 κτυπήματα.


+ Για το συνολικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας, ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ