O διάσημος γραφίστας David Tartakover στην Κύπρο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 29.11.2012


O παγκοσμίου φήμης Ισραηλινός γραφίστας Νταβίντ Ταρτακόβερ βρίσκεται από χθες στην Κύπρο για μια ομιλία και την παρουσίαση των έργων του, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.


Ο Ταρτακόβερ είναι αναμφισβήτητα ο σημαντικότερος Ισραηλινός γραφίστας.


Πολιτικά ευαισθητοποιημένος, συνδυάζει την λεκτική και οπτική επικοινωνία με μοναδικό τρόπο και μεταφέρει τα μηνύματά του -συχνά επικριτικά απέναντι στο ισραηλινό κράτος-στις αφίσες του.


Γραφίστας, εικαστικός, ερευνητής και επιμελητής εκθέσεων, ο Tartakover γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1944 και ζει και εργάζεται στο Τελ Αβίβ.


Από το 1976 διδάσκει στο Τμήμα Οπτικής Επικοινωνίας της Ακαδημίας Τεχνών και Ντιζάιν Bezalel στην Ιερουσαλήμ διευθύνοντας παράλληλα το στούντιό του στο Τελ Αβίβ.


Ο Ταρτακόβερ εργάζεται σε διάφορους τομείς της οπτικής επικοινωνίας με ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους του πολιτισμού και της πολιτικής.


Είναι ο συγγραφέας του Λεξικού ισραηλινών εφήμερων του '50 και μέλος της Alliance Graphique International (AGI). Επιμελήθηκε σημαντικές εκθέσεις για το Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ καθώς και το Ισραηλινό Μουσείο Eretz.


Έργα του βρίσκονται στη μόνιμη συλλογή μουσείων του Ισραήλ και του εξωτερικού ενώ έχει επανειλημμένα εκθέσει στο Ισραήλ, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Ρωσία και έχει διακριθεί με αμέτρητα διεθνή βραβεία.


+ Η ομιλία ξεκινά στις 18:30 στο Αμφιθέατρο Unesco, στο Πανεπιστήμιο Λευωσίας. Στον χώρο θα παρουσιάζονται και έργα του Νταβίντ Ταρτακόβερ. Η διάλεξη θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©Dalit Nemirovsky | dalitnemirovsky.telavivian.com




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ