2o Λευκωσία Loop Festival | Το πρόγραμμα

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 7.12.2012

Ο τσελίστας Γιώργος Καλούδης, ο κοντραμπασίστας και συνθέτης Μιχάλης Σιγανίδης, οι Sancho 003 και πολλοί άλλοι συμμετέχουν στο φετινό 2ο Λευκωσία Loop Festival, το οποίο πραγματοποιείται από την Λουβάνα Δίσκοι στις 5 και 6 Ιανουαρίου στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.


Από το Λονδίνο θα έρθει στο φεστιβάλ ο Μο Κοlours, ο οποίος παίζει ένα όμορφο μείγμα από αγγλική electronica και hip-hop, μαζί με αφρικάνικα ρυθμικά, φωνητικά και ορχηστρικά στοιχεία, ενώ από την Κύπρο θα παρουσιαστούν καινούρια acts από τους Plain History, Acapella Solo Loop και Μ.Edo.


Το line up συμπληρώνει ο Γιάννης Κουτής με το stand-alone project.


Θα συμμετάσχουν επίσης οι Λεόντιος Τουμπουρής και Λητώ Κάττου που θα παρουσιάσουν βίντεο και η καλλιτέχνης Ραΐσσα Αγγελή που θα εμπλουτίσει κάποιες από τις παραστάσεις με την τεχνική της Κινηματικής-Ζωγραφικής σε πραγματικό χρόνο.



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Day 1


19:30 Opening
20:00 Acapella Solo Loop
21:00 Γιάννης Κουτής
22:00 Γιώργος Καλούδης
23:00 Mo Kolours


Day 2
19:30 Opening
20:00 M.Edo
21:00 Plain History
22:00 Μιχάλης Σιγανίδης
23:00 Sancho 003


loop#2sig


ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΓΑΝΙΔΗΣ (GR) Είναι σίγουρα ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην Ελλάδα. Συνθέτης - κοντραμπασίστας, και ένας άνθρωπος με μια πολύ ιδιαίτερη οπτική για τον κόσμο της μουσικής. Παραδίδει ένα πλατύ φάσμα από jazz, blues, funk, παραδοσιακούς ελληνικούς ήχους, ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, electronics, ποίηση, μια αιχμηρή κοινωνική άποψη και πολύ χιούμορ. Είναι επίσης μέλος των συγκροτημάτων «Χειμερινοί Κολυμβητές» και «Primavera en Salonico».
Θα παρουσιάσει ένα σόλο με tape, κοντραμπάσο, κιθάρα και φωνή, σε πρώτη εκτέλεση, με τίτλο doc-fic-o.


loop#2sancho

SANCHO 003 (GR) Είναι το ντουέτο των Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα, πλήκτρα, φωνή) και Κώστα Παντέλη (ηλεκτρική κιθάρα). Η μουσική τους είναι ένα πάντρεμα βιόλας/βιολιού και κιθάρας μέσα από δύο λουπαδόρους, και έχει χαρακτηριστεί σινεματική. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσουν κυρίως δουλειά από τον τελευταίο τους δίσκο “Muzga” αλλά και καινούριο υλικό.


Yiorgos Kaloudis promotional image


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ (GR) Είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες τσελίστες. Μέσα από τις συνθέσεις του, την ιδιαίτερη τεχνική του προσέγγιση, καθώς και τα διαφορετικά ηχοχρώματα και ποιότητες του οργάνου, δημιουργεί ένα εναλλακτικό περιβάλλον με επιρροές από την κλασική μουσική, τη jazz, τη funk, την ambient και την ελληνική παράδοση. Είναι επίσης συχνός συνεργάτης του Αλκίνοου Ιωαννίδη.


loop#2mo


MO KOLOURS (UK) Ο Μο Kolours κατάγεται από τα νησιά του Μαυρίκιου και την Αγγλία, και κυκλοφόρησε το πρώτο του EP «Drum Talking» τον Μάη του 2011. Η μουσική του είναι ένα όμορφο μείγμα από αγγλική electronica και hip-hop, μαζί με αφρικάνικα ρυθμικά, φωνητικά και ορχηστρικά στοιχεία, και κινείται στα πλαίσια της ψυχεδελικής dub και της reggae, με γεύσεις από dubstep.


ACAPELLA SOLO LOOP (CY) Είναι το project του Δημήτρη Σπύρου, μέλος του συγκροτήματος Initbah και της θεατρικής ομάδας Υπόγα. Πρόκειται για μια προσωπική έρευνα, σε εξέλιξη, πάνω στην φωνή ως αυτόνομο μουσικό όργανο και στη χρήση αντικείμενων καθημερινής χρήσης ως συνοδευτικά ήχου.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΗΣ (CY) O Κουτής θα παρουσιάσει το “stand alone project”, κατά το οποίο δημιουργεί και λουπάρει ηλεκτρικούς και ακουστικούς ήχους χρησιμοποιώντας διάφορα ηχητικά εφέ. Παίζει ούτι, κρουστά και τραγουδά. Η μουσική του ταξιδεύει από την κλασική αραβική στη σύγχρονη δυτική, με το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού να κατέχει διακριτό ρόλο στις ερμηνείες του.


PLAIN HISTORY (CY)Οι Plain History είναι μία κολλεκτίβα μουσικών οι οποίοι αυτοσχεδιάζουν με τη χρήση αναλογικών συνθεσάιζερ, μπάσου, φλάουτου και λουπαδόρων. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσουν το project "Φευκός", που έχει ετοιμαστεί αποκλειστικά για αυτή την παράσταση, και περιλαμβάνει tape από αφήγηση και live looping.


M.EDO (CY) Η μουσική έμπνευση του Εμίντιο Βάσκεζ Χατζηλύρα προέρχεται από τις βασικές αρχές πίσω από τον ήχο και το πώς αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας μια κιθάρα και πετάλια, και να μεταμορφωθούν σε παράξενους ρυθμούς, διπλωμένες μελωδίες και αρμονίες.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΡΩΜΕΝΑ


ΡΑΪΣΣΑ ΑΓΓΕΛΗ / Η εικαστικός Ραΐσσα Αγγελή θα δουλέψει με την τεχνική της Κινηματικής-Ζωγραφικής. Θα συνοδεύσει κάποιες από τις παρουσιάσεις σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον κάθε καλλιτέχνη για να αναπαραστήσει εναλλακτικά το live-looping.


Ficus Microcarpa: the void of the distance 01 / Tο βίντεο που παρουσιάζεται στο φεστιβάλ, είναι μέρος του collaborative project Untitled Dualism της Λητώς Κάττου και του Λεόντιου Τουμπουρή. To βίντεο προβάλλει την σχεδόν στατική εικόνα του εγκυβωτισμού δύο στοιχείων, μιας άδειας γλάστρας και του κορμού ενός Ficus Μicrocarpa, δέντρο που συναντάται συχνά στο κέντρο της Λευκωσίας.



+ Πληροφορίες τηλ. 7000 7610 / www.louvana.com.cy / www.facebook.com/LefkosiaLoopFestival
Τιμές εισιτηρίων: €15 για 1 μέρα, €20 για τις δύο μέρες


Προπώληση Εισιτηρίων:


Γαταπού: 22667741
Crepaland: 22261000
Eleven63 Studio: 22101163


Το «Παράθυρο» στηρίζει το 2ο Λευκωσία Loop Festival.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ