Ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου το Loop Festival

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 2.1.2014

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται φέτος το μουσικό φεστιβάλ «Λευκωσία Loop Festival».


Γνωστότερο απλά ως Loop, το εν λόγω φεστιβάλ αλλάζει φέτος χώρο και μεταφέρεται από την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη -όπου πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες εκδόσεις του φεστιβάλ- στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία.


[το φεστιβάλ θα γινόταν στο WhereHaus 612 αλλά μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι λόγω προβλημάτων εκεί θα γίνει στο Παλλάς]


Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιανουαρίου φιλοξενώντας δώδεκα μουσικούς, περφόρμερ και visual artists.


Πρόκειται για μια διοργάνωση της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας «Λουβάνα Δίσκοι», η οποία ξεκίνησε τη δράση της στη Λευκωσία το 2009 από τον μουσικό Λευτέρη Μουμτζή και τον ηχολήπτη/παραγωγό Αντρέα Τραχωνίτη.


Διεύρυνση


Διοργανώτρια, επίσης, του καλοκαιρινού φεστιβάλ Φέγγαρος, η «Λουβάνα Δίσκοι» προτείνει σε αυτή τη διοργάνωση μια πολυσυλλεκτική πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να δράσουν καλλιτέχνες από διάφορα πεδία.


Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2012 προσφέροντας μια εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη από... άλλη σκοπιά, αυτή της ενασχόλησής του με τις λούπες.


Φέτος διευρύνεται τόσο γεωγραφικά όσο και καλλιτεχνικά:


έτσι, εκτός από τους μουσικούς από την Κύπρο και άλλες χώρες που θα ακούσουμε, θα δούμε την πολυταξιδεμένη περφόρμανς της Λίας Χαράκη με τίτλο Tune In, αλλά και μια συνεργασία της χορεύτριας Ζωής Γιωργαλλή με τον κλαρινετίστα Ουίλιαμ Σκοτ [φωτογραφία].


Εκτός από το καλλιτεχνικό κομμάτι, το φεστιβάλ διευρύνει και τον κύκλο των συνεργατών του, γι’ αυτό και η τρίτη έκδοση του Loop Festival είναι μια συμπαραγωγή της Λουβάνα Δίσκοι με το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου, κάτω από την ομπρέλα του ευρωπαϊκού προγράμματος MinstrelProject.




program

Επανάληψη


Η μαγική λέξη είναι η «επανάληψη» σε αυτό το φεστιβάλ.


Οι λούπες που δημιουργούν οι μουσικοί φτιάχνουν νέα ηχοτοπία μέσα από την επανάληψή τους, ενώ η ανάγκη της μπάντας συχνά αναιρείται, αφού ο «λουπαδόρος», το «μαγικό» μηχάνημα που δημιουργεί τις λούπες, είναι ο... καλύτερος φίλος όσων ασχολούνται με αυτό το είδος.


Στην ιδέα της επανάληψης βασίζεται με μια πιο αφηρημένη έννοια και η παράσταση της Λίας Χαράκη, η οποία συντονίζεται στον ρυθμό της μουσικής που συνέθεσε ειδικά γι’ αυτό το έργο ο Παντελής Διαμαντίδης (ο οποίος εμφανίζεται δις σε αυτό το φεστιβάλ, με τη Λία Χαράκη αλλά και με το πρότζεκτ του Microseq, για να κλείσει τη διοργάνωση τα μεσάνυχτα της 4ης Ιανουαρίου).


Οι συμμετέχοντες, εδώ.


+ Το Λευκωσία Loop Festival 2014 θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2014 στο Κινηματοθέατρο Παλλάς. Πληροφορίες LefkosiaLoopFestival.com και τηλ. 70007610. Εισιτήρια προς 15 ευρώ διήμερο και 10 ευρώ μονοήμερο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ