Οι «Σκοτεινές Ιστορίες» του Ανδρέα Καραγιάν στην εφημερίδα Πολίτης

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 5.1.2014

Ο Ανδρέας Καραγιάν παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο «Σκοτεινές Ιστορίες» στις 20 Ιανουαρίου στην εφημερίδα Πολίτης.


Το τρίτο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ανδρέα Καραγιάν, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Βιβλιοπωλείο της Εστίας» και ακολουθεί τις βραβευμένες «Ανήθικες Ιστορίες» του 2012, κρύβει στις σελίδες του το ταξίδι του νεαρού, ακόμη, ζωγράφου σε αναζήτηση της σχέσης μεταξύ έρωτα και τέχνης στη Γερμανία της Πτώσης του Τείχους, στην Αθήνα της Μεταπολίτευσης και στη σύγχρονη, μετεπαναστατική Αλεξάνδρεια.


Κινούμενος με μεγάλη ευκολία ανάμεσα στον χρόνο, ο Ανδρέας Καραγιάν περιγράφει με άνεση, ελευθερία και θάρρος τη ζωή του στα νεανικά του χρόνια, υπενθυμίζοντας μέσα στο βιβλίο ότι πρόκειται για αναμνήσεις που αφηγείται σήμερα, στα 70 του.


Η παρουσίαση του βιβλίου θα λάβει χώρα στην εφημερίδα «Πολίτης» τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Εστία και την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο.


skotines istories2

Την παρουσίαση θα χαιρετίσουν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Γιώργος Μολέσκης.


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η ιστορικός-ερευνήτρια Νάσα Παταπίου και η ποιήτρια-ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.


Ο Ανδρέας Καραγιάν θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο.


+ Η παρουσίαση ξεκινά στις 19:00. Τα γραφεία της εφημερίδας «Πολίτης» βρίσκονται στην οδό Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 8, παλιά Λευκωσία (έναντι Κοσμικού Κέντρου Αντωνάκης). Πληροφορίες τηλ. 22861829.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ