Χρυσές [και ισορροπημένες] Σφαίρες

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 13.1.2014

Το αντιρατσιστικό δράμα 12 Υears A Slave [12 χρόνια σκλάβος] του Στιβ Μακ Κουίν κέρδισε  το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας κατά την τελετή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, το βράδυ της Κυριακής 12 Ιανουαρίου.


Ωστόσο η ταινία βρήκε κλειστή πόρτα στις υπόλοιπες έξι κατηγορίες, όπου διεκδικούσε βραβείο. Κι αυτό γατί στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, δεν έμεινε [σχεδόν] κανένας ανικανοποίητος.


Στην Κύπρο, η προβολή της ταινίας 12 Years A Slave είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου 2014.


Κατά τη φετινή απονομή, μόλις δύο ταινίες κέρδισαν περισσότερα από ένα βραβείο. Η μία είναι η ταινία American Hustle [Οδηγός Διαπλοκής], του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ που απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ, το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την Έιμι Άνταμς και το βραβείο β΄γυναικείου ρόλου για τη Τζένιφερ Λόρενς.


american_hustle

Δύο βραβεία πήρε και η ταινία «Dallas Buyers Club», του Ζαν Μαρκ Βαλέ, τα οποία δόθηκαν στους Μάθιου ΜακΚόναχι και Τζάρεντ Λέτο για τις ερμηνείες τους [α' και β' ανδρικού αντίστοιχα] ως δύο πάσχοντες από AIDS. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο ΜακΚόναχι είπε πως «αυτή η ταινία δεν ήταν ποτέ για τον θάνατο αλλά για τη ζωή. Συνεχίστε να ζείτε».


XU*5407401

Το βραβείο ερμηνείας σε δραματική ταινία δόθηκε στην Κέιτ Μπλάνσετ για το ρόλο της ως «Θλιμμένη Τζάσμιν» στην ομότιτλη ταινία του Γούντι Άλεν ενώ ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο παρέλαβε την Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας για το ρόλο του στην αμφιλεγόμενη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, Wolf of Wall Street. 
cate_blanchett
XU*5405343


H πολυσυζητημένη ταινία Gravity απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόν [φωτο κάτω] ενώ το βραβείο σεναρίου δόθηκε στον Σπάικ Τζόνζι για το ψυχολογικό δράμα Her.


XU*5406571

To βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας απέσπασε η ιταλική ταινία La Grande Belezza, του Πάολο Σορεντίνο.


Βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων δόθηκε στην ταινία Frozen, της Ντίσνεϊ.


Βραβείο καλύτερης μουσικής δόθηκε στη μουσική της ταινίας All Is Lost, του Άλεξ Έμπερτ ενώ καλύτερο τραγούδι αναδείχθηκε το Ordinary Love, των U2, στη βιογραφική ταινία για τον Νέλσον Μαντέλα, Mandela: Long Walk To Freedom.


Στα τηλεοπτικά βραβεία, το «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ κέρδισε το βραβείο καλύτερης τηλεταινίας ή μίνι σειρά και ο πρωταγωνιστής του, Μάικλ Ντάγκλας, το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου.


Το «Breaking bad» αναδείχθηκε η καλύτερη δραματική σειρά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ