Το Point Centre for Contemporary Art φιλοξενεί έκθεση του Μιχάλη Αναστασιάδη με τίτλο Reload the Current Page, από τις 31 Ιανουαρίου και μέχρι τις 26 Απριλίου.
Πρόκειται για εγκατάσταση αντικειμένων με εννοιολογικό υπόβαθρο. Tα αντικείμενα δημιουργήθηκαν ειδικά για την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Κύπρο.
Η δουλειά του Αναστασιάδη χαρακτηρίζεται από μια κομψή απλότητα που εμπερικλείει ποιητικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις, επιτυγχάνοντας να ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη και το design.
Η δημιουργική προσέγγιση του καλλιτέχνη βασίζεται σε μια αφαιρετική διαδικασία μέσα από την οποία απομακρύνεται κάθε τι περιττό και διυλίζεται η ουσία του αντικειμένου.
Η δουλειά του είναι ταυτόχρονα λειτουργική και εννοιολογική: ανταποκρίνεται σε πρακτικές και συναισθηματικές ανάγκες ενώ παράλληλα υποδηλώνει την ύπαρξη συμβολικών συσχετισμών που επιδέχονται πολυεπίπεδες αναγνώσεις.
Reload the current page, Polished cast bronze, Michael Anastassiades 2014 ©MICHAEL ANASTASSIADES
