Ανοιχτή πρόσκληση σε Video Artists | Motion Designers

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.2.2015

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος και το International Motion Festival Cyprus ανακοίνωσαν μια ανοιχτή πρόσκληση σε Video Artists | Motion Designers για το πρότζεκτ The Wonderland Project.


Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ βασισμένο στο γνωστό παραμύθι του Λούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».


Το 2015 συμπληρώνονται 150 χρόνια από την έκδοση του βιβλίου «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», ενός από τα κορυφαία έργα λογοτεχνίας για παιδιά.


Το βιβλίο αποτελείται από 12 κεφάλαια και ένα ποίημα στην αρχή. Ισάριθμοι συνθέτες κλήθηκαν από τον διεθνούς φήμης πιανίστα Ashley Wass και τον βιολονίστα Matthew Trusler να γράψουν μικρές συνθέσεις εμπνευσμένες από μια ιστορία εκ των 12 κεφαλαίων έκαστος.


alice_in_wonderland_yayoikusama

To 2012, η διεθνούς φήμης εικαστικός Yayoi Kusama εικονογράφησε με τον δικό της μοναδικό τρόπο το βιβλίο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» [Penguin Classics]


Οι δώδεκα συνθέτες που κλήθηκαν να γράψουν μουσική για το εν λόγω πρότζεκτ είναι οι Roxanna Panufnik, Mark-Anthony Turnage, Stuart MacRae, Poul Ruders, Elvis Costello, Carl Davis, Stephen Hough, Richard Dubugnon, Ilya Gringolts, Colin Matthews, Gwilym Simcock, Augusta Read Thomas.


Τις συνθέσεις θα εκτελέσουν οι Wass και Trusler και θα κυκλοφορήσουν με την ετικέτα της Orchid Classics τον Νιόβρη 2015 και τα έσοδα θα διατεθούν για το Ίδρυμα Παιδιών Lenny Trusler, το οποίο παρέχει δωρεάν φροντίδα σε παιδιά και βρέφη με βαριές ασθένειες.


Το Wonderland θα είναι το πρώτο από μια σειρά έργων εμπνευσμένων από την παιδική λογοτεχνία.


Η ανοιχτή πρόσκληση


Οι Video Artists και Motion Designers καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία ενός νέου έργου [διάρκειας περίπου 5 λεπτών], το οποίο θα ανταποκρίνεται στη μουσική και το περιεχόμενο ενός από τα 12 κεφάλαια του βιβλίου.


Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015.


Τις αιτήσεις θα αξιολογήσει το Ίδρυμα Φάρος και το International Motion Festival Cyprus και θα επιλέξουν 12 καλλιτέχνες αναθέτοντάς τους ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο.


Θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με το κάθε κεφάλαιο μέχρι τα μέσα Απριλίου 2015.


Τα τελικά έργα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2015.


Θα παρουσιαστούν στα τέλη Νοεμβρίου στο The Shoe Factory στη Λευκωσία, με ζωντανή εκτέλεση και των μουσικών έργων από τους Ashley Wass και Matthew Trusler.


Οι 12 μικρού μήκους ταινίες θα κυκλοφορήσουν σε DVD μαζί με το CD από την Orchid Classics τον Νιόβρη 2015.


Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 17 ετών.


Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να περιλαμβάνουν ένα γράμμα ενδιαφέροντος [cover letter], ένα βιογραφικό σημείωμα και δείγματα δουλειάς και να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση submissions@motionfestivalcyprus.com.


Περισσότερες πληροφορίες [στα αγγλικά] εδώ και στη σελίδα του φεστιβάλ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ