Πρώτα γενέθλια για την Λεβέντειο Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.3.2015

Ένα χρόνο λειτουργίας κλείνει στις 25 Μαρτίου 2015 η Λεβέντειος Πινακοθήκη, την οποία παρέδωσε στην κοινωνία και στους επισκέπτες της Κύπρου το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη.


Για να γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια, η Λεβέντειος Πινακοθήκη προγραμματίζει με σειρά εκδηλώσεων που ανταποκρίνονται σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίες αρχίζουν την Τετάρτη 25 Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις 18 Μαΐου 2015, κατά την Διεθνή Μέρα Μουσείων.


Ανάμεσά τους προγραμματίζονται ειδικές ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και μια μεγάλη προσωρινή -εικαστικής και ιστορικής σημασίας- έκθεσης, αφιερωμένη στον Αναστάσιο Γ. Λεβέντη και τη Δυτική Αφρική.


 Το όραμα του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, να καταστούν τα έργα τέχνης που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της ζωής του προσβάσιμα και προσιτά στους συμπατριώτες του, υλοποιήθηκε προσφέροντας ένα μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα Μουσείο, ένα νέο πολιτιστικό κύτταρο με το οποίο προβάλλεται και εξιστορείται ο κόσμος της Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Τέχνης.


Απολογισμός


Στους πρώτους δώδεκα μήνες ζωής της, η Λεβέντειος Πινακοθήκη διοργάνωσε δύο προσωρινές εκθέσεις, δόθηκαν δέκα «Διαλέξεις της Τετάρτης» με επίκεντρο την Ιστορία της Τέχνης, έγιναν δεκάδες ξεναγήσεις και προσφέρθηκαν ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.


Συνολικά πέρα από 30 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το διάστημα αυτό τη Λεβέντειο Πινακοθήκη.


Επιπλέον, τροχοδρομήθηκαν σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με ιδρύματα και μουσεία της Κύπρου και του εξωτερικού, με στόχο να εδραιωθεί ένας συνεχής πολιτιστικός «διάλογος» με την Ευρωπαϊκή Ιστορία της Τέχνης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ