Διάλεξη για τα έργα της «Συλλογής του Παρισιού» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.3.2015

Τη διαδρομή των έργων που σήμερα αποτελούν τη «Συλλογή του Παρισιού» της Λεβεντείου Πινακοθήκης θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε στη «Διάλεξη της Τετάρτης», ενός θεσμού της Πινακοθήκης κάθε πρώτη Τετάρτη έκαστου μήνα.


Έτσι, στις 4 Μαρτίου η δρ Μυρτώ Χατζάκη, επιμελήτρια της Συλλογής του Παρισιού, θα ξεδιπλώσει και θα αποκαλύψει την ιστορία αυτής της συλλογής, την οποία δημιούργησε ο ίδιος ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης μέσα σε τρεις δεκαετίες (1950-1970), για να κοσμήσει το διαμέρισμά του στην γαλλική πρωτεύουσα.


Η διάλεξη θα αποκαλύψει τους δεσμούς που συνδέουν τους πίνακες της εν λόγω συλλογής με έναν άλλον, αθέατο κόσμο: με τους συλλέκτες και τις διασημότητες που κάποτε είχαν στην κατοχή τους τα έργα αυτά προτού περάσουν στα χέρια του Αναστασίου Γ. Λεβέντη, αλλά και με τον κόσμο των εμπόρων και των μαικήνων, των οποίων το πάθος για την τέχνη συχνά συντήρησε μεγάλους ζωγράφους σε δύσκολες ώρες.

+ Tην Τετάρτη 4 Μαρτίου στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Η διάλεξη θα δοθεί στην ελληνική γλώσσα. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, συμμετοχές μέχρι τις 2 Μαρτίου στο τηλ. 22668838 ή info@leventisgallery.org.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ