«Με τον τρόπο του Φοίβου Σταυρίδη» | Ημερίδα μνήμης και τιμής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.3.2015

Μια ημερίδα μνήμης και τιμής στον Φοίβο Σταυρίδη, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή τον Μάρτιο 2012, διοργανώνεται τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στην αίθουσα σεμιναρίων Ιστορικού Αρχείου, στη Λεμεσό.


Ο Φοίβος Σταυρίδης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα αλλά και ποιητής και σημαντική προσωπικότητα της ιστοριογραφικής έρευνας, άφησε πίσω του, φεύγοντας, πλούσια παρακαταθήκη που εκτιμήθηκε γιατί έκρυβε μέσα της το σπέρμα της αιωνιότητας. Έτσι, το Ιστορικό Αρχείο στη Λεμεσό διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα μια εκδήλωση «Ημερίδα μνήμης και τιμής», στην οποία θα παραστούν και θα μιλήσουν άνθρωποι που τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του σε διάφορα επίπεδα.


«Ιδιαίτερα, εμάς, στο Ιστορικό Αρχείο της Λεμεσού, μας βοήθησε αφάνταστα τον πρώτο καιρό, το 2005 όταν ξεκινούσαμε για να στήσουμε το αρχείο, ζητώντας τις συμβουλές, την εμπειρία και τις γνώσεις του. Υπήρξε, μάλιστα, κύριος ομιλητής στο Α’ Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας τον Οκτώβριο του 2005, με θέμα ‘Ιστοριογραφώντας τη Λεμεσό’ και η εισήγησή του υπάρχει στον ομώνυμο τόμο των Πρακτικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Στην ημερίδα θα γίνει, επίσης, αναφορά στο ποιητικό του έργο. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι δήμαρχοι Λεμεσού και Λάρνακας και θα μιλήσουν οι Τάσος Ανδρέου, Κωστής Κοκκινόφτας, Νίκος Νικολάου, Λευτέρης Παπαλεοντίου, Σάββας Παύλου, Λούης Περεντός, Μίμης Σοφοκλέους και ο Στέφανος Σταυρίδης.


Ποιήματα του Φ. Σταυρίδη θα αναγνώσει ο Ανδρέας Τιμοθέου.


Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Τίτος Κολώτας.


+ Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 στην αίθουσα σεμιναρίων του Ιστορικού Αρχείου (Βύρωνος 5, δίπλα στον Δημόσιο Κήπο).


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ