To Gilad Ephrat Trio στο καφενείο Πρόζακ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.3.2015

Tο ισραηλινό μουσικό σχήμα εγχόρδων του Gilad Ephrat θα δώσει μια μουσική παράσταση στο καφενείο Πρόζακ την Τετάρτη 11 Μαρτίου.


Το σχήμα του Gilad Ephrat παρουσιάζει μια νέα παράσταση εγχόρδων με βιολί, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο με μουσικούς που σπρώχνουν τα έγχορδά τους στα όρια των φυσικών τους δυνατοτήτων.


Μέσα από το μοναδικό διάλογο μεταξύ των οργάνων, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους ρόλους πρωταρχικής μελωδίας και συνοδείας, γεννιέται ένα δυναμικό, ρυθμικό και συναρπαστικό μουσικό σχήμα.


Ο Gilad Ephrat συνθέτει και οργανώνει όλο το υλικό που εκτελείται από το σχήμα.


Συντελεστές:


Keren Tenenbaum - Βιολί
Hilla Epstein - Βιολοντσέλο
Gilad Ephrat - Κοντραμπάσο




Ποιοι είναι


Gilad Ephrat - Κοντραμπάσο



Ο Gilad σπούδασε υπό την επίβλεψη του Michael Klinghoffer (Academy of Music, Jerusalem) και του Teddy Kling (ΙPO). Έχει δουλέψει με μεγάλους ισραηλινούς καλλιτέχνες όπως Noa, Idan Raichel, Nurit Galron, Yasmin Levy και άλλους. Ήταν ένας από τους ιδρυτές της μπάντας ‘Makondo’ και έχει δώσει παραστάσεις με καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως Ara Dinkjian (Night Ark), Giora Faidman, Yair Dalal, Eyal Sela, Zohar Fresco, Mark Eliyahu και το Israeli Ethnic Ensemble.


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια περιοδεύει ανά το παγκόσμιο με τη διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνη Lara Fabian.


Keren Tenenbaum - Βιολί


Η Keren γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, μεγάλωσε στις ΗΠΑ και σαν έφηβη επέστρεψε στο Ισραήλ. Άρχισε να παίζει βιολί στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων μετά που κατάφερε να πείσει τους γονείς της ‘παίζοντας’ διάφορα ‘όργανα’ όπως κουτάλια και πιάτα από τα τρία της.


Σπούδασε όπερα στην Ακαδημία Μουσικής και διετέλεσε χορεύτρια και βιολίστρια στο ισραηλινό σχήμα Mayumana για έξι χρόνια.


Hilla Epstein - Βιολοντσέλο


Η Hilla σπούδασε με τον Uri Vardi στο Israeli Conservatory Tel-Aviv, πήρε δύο υποτροφίες από το Apple Hill center of Chamber Music NH, USA και κατά τη διάρκεια του πτυχίου της κέρδισε το πρώτο βραβείο στo Tel-Aviv Academy Chamber Music Competition. Έχει δώσει παραστάσεις με την ισραηλινή φιλαρμονική ορχήστρα, την Israel Chamber Orchestra και το 2004 κέρδισε με το ICSQ Quartet το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Penderecki στην Πολωνία όπως επίσης και το βραβείο ‘Eden Partosh’.


Έχει δουλέψει με Ισραηλινούς καλλιτέχνες όπως Arik Einstein, Idan Reichel και Keren Ann.


Ως μέλος του σχήματος ‘Yemen Blues’ έχει περιοδεύσει σε πολλά φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο συμπεριλαμβανομένων του Babelmed, Womex, και Calgary και έχει δώσει παραστάσεις στο ‘Jazz at Lincoln Center’ στη Νέα Υόρκη και στο Carnegi Hall.


Ακούστε τους Gilad Ehprat Trio:





+ Την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 20:00 στο καφενείο Πρόζακ [Μέδωντος 3Α, Λευκωσία]. Είσοδος: 5 ευρώ.


Περισσότερες πληροφορίες στο facebook event και στην προσωπική ιστοσελίδα του Gilad Ephrat.





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ